1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Avasta Wild&MILD küünekaunistuste tähenduslik maailm
Avasta Wild&MILD küünekaunistuste tähenduslik maailm

Avasta Wild&MILD küünekaunistuste tähenduslik maailm

Traditsioonilised sümbolid moodustavad universaalse keele. Kes sümboleid ei mõista, sellele tundub sümbolite maailm müstiline ja ehk ka arusaamatu.

Algselt polnud aga ka meile tänapäeval tuntud sümboleis midagi müstilist: tavaliselt olid need tuttavad esemed, mis tähendasid mingit ideed, omadust, emotsiooni, väärtust, püüdlust, uskumust, lootust või hirmu. Nende eesmärgiks oli pakkuda kohe äratuntav vaimne pilt või mõiste.

Kuna lähenemas on valentinipäev, siis sel korral süveneme armastuse sümbolite maailma.

Lääne kunstis on Venus ja Cupido olnud kõige kuulsamateks armastuse kujunditeks 15. sajandist alates. Venus põhines Kreeka jumalannal Aphroditel, kes poeet Hesiodose sõnade järgi sümboliseeris „armastuse magusat naudingut ja armast hellust“. Rooma armastusjumal Cupido põhineb samuti Kreeka mudelil. Hesiodose jumal Eros sümboliseeris iha muundumisjõudu. Tema vibu ja nooled tähendavad armastuse haavu ja selle pimedust.

SDR-148Tänapäeval on süda peaaegu armastuse sünonüüm ja oma sentimentaalses stiliseeritud vormis laialdaselt tuntud. Kuid südame kasutamine romantilise tulisuse sümbolina võib ulatuda kõigest keskaega. Muistses maailmas oli süda peamiselt keskme filosoofiline sümbol. Aegamööda kujunes see armastuse sümboliks, sest armastuse emotsioon ise nihkus vaimse ja sensuaalse elu keskmesse.

SDR-043
Leegitsev süda võib sümboliseerida kiindumust pühakusse või müstikusse, aga ka mehe kiindumust naisesse või vastupidi. Noolega läbistatud süda aga sümboliseerib valentinipäeva kontekstis sensuaalset armastust või igavest armastust.

DN-676
Ka lilled on olnud sajandeid hingelise ja sensuaalse armastuse sümboliteks ning on seda ka tänapäeval. Lillede võimas sümboolika tuleneb iidsest seosest ilu, nooruse ja rõõmuga. Lilled on jäänud kõige populaarsemaks armastuse sõnumitoojaks, osalt tänu sellele, et suudavad tabada selle tunde värske spontaansuse.

NYC-14Kui ajaloos tagasi minna, siis oleks hea teada näiteks seda, et viktoriaanid töötasid välja keerulise lillede koodi, kus erinevad õied edastasid armastuse võitmisel erinevaid tähendusvarjundeid. Kollane roos võis viidata, et saatja on armukade, valge rooside kimp aga väljendas austust saaja noorusliku puhtuse suhtes. Kire peamiseks lilleks on olnud ja on tänapäevani punane roos, mis oli ka armastusjumalannade iidne sümbol.
<img class="aligncenter" src="http://3.bp.blogspot.com/-axKj3ItRc9w/UQ9xR-_EeaI/AAAAAAAAAJU/e3j1ChboUNk/s320/CRA-002.jpg" alt="" width="320" height="320"imad.

Lõppvooru pääseb kaheksa parimat tudengit, kes peavad esitlema oma töid maailmakuulsatele disaineritele. Žürii peab hindamisel oluliseks intuitiivset disaini, uuendusmeelsust ja tarbijasõbralikkust. Konkursi Design Lab 2013 võitja saab auhinnaks pooleaastase tasustatud praktikakoha Electroluxi rahvusvahelises disainikeskuses ja 5000 euro suuruse auhinnaraha. Teist ja kolmandat kohta premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 euro suuruse auhinnarahaga. Veebihääletuse tulemusena saab rahvalemmik 1000 euro suuruse eriauhinna.

Esimese vooru tähtaeg on 15. märts 2013, mil osalejad peavad esitama oma idee kirjelduse ja kavandi.

Electrolux Design Lab on iga-aastane võistlus, mis sai alguse 2003. aastal. Electrolux korraldab Design Lab’i eesmärgiga leida turulolevaid uusi talente. Noorte disaineritega koos töötamine annab inspiratsiooni tuleviku kodumasinate väljatöötamiseks ja sündmuse korraldamine võimaldab nii Electroluxil kui ka finalistidel suhelda maailmaklassi disaineritega. Võistlust korraldatakse igal aastal erineva alateemaga ja erinevates linnades.

Täiendav informatsioon:

• Electrolux Design Lab blogi: electrolux.com/electroluxdesignlab

• Electrolux Facebookis: facebook.com/ElectroluxAppliances

• Twitter: twitter.com/Electrolux

• Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

• Pinterest: pinterest.com/electrolux

• Instagram: Instagram.com/electrolux

Head Uudised GoodNews