1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Elion pakub 1. augustist Eesti kiireimat koduinternetti
Elion pakub 1. augustist Eesti kiireimat koduinternetti

Elion pakub 1. augustist Eesti kiireimat koduinternetti

Elion logoAlates 1. augustist 2014 saavad Elioni tulevikuvõrku ühendatud eKodu kliendid tellida ülikiiret internetiühendust, mille alla- ja üleslaadimiskiiruseks on 300Mbit/s.

“Tegu on Eesti kiireima eraklientidele mõeldud sümmeetrilise internetiühendusega, seda tänu valguskaabliühendusel põhinevale Elioni tulevikuvõrgule,” rääkis Tiit Tammiste, EMT ja Elioni tehnoloogiadirektor.

Sümmeetriline internetiühendus tähendab, et üles- ja allalaadimiskiirused on võrdsed. Tammiste sõnul on andmete kiire üleslaadimine pilveteenuseid tarbivate inimeste jaoks järjest olulisem: “Internetikasutajad pole enam ammu vaid passiivsed tarbijad – YouTube’i kasutajad laadivad igas minutis üles 100 tundi videomaterjali, Instagrami lisandub iga päev 60 miljonit fotot. Meie veendumus on, et suur üleslaadimiskiirus pakub inimestele oluliselt paremat kasutajakogemust.”

Kiire allalaadimiskiiruse vajadust kasvatab üha suurenev nõudlus videosisu järele, seda nii digitelevisiooni kui interneti-TV puhul. “Inimesed vaatavad üha rohkem kõrgekvaliteedilises HD-formaadis sisu – filme, seriaale, koduvideoid. HD-kvaliteedist veel neli korda teravam ultrakõrglahutus ehk 4K on täna veel uudis, ent Eestis müüakse juba rohkelt 4K-seadmeid ning mõne aasta pärast on 4K-sisu sama tavapärane nagu HD-sisu täna,” ütles Tammiste.

Elioni pakutava Eesti kiireima koduinterneti hinnaks saab 33 eurot kuus. Tulevikuvõrgu olemasolu oma aadressil saavad kliendid kontrollida Elioni kodulehel oleva kaardirakenduse kaudu: https://www.elion.ee/eraklient/internet/interneti-pusiuhendus

Elion on Eesti suurim IT- ja telekommunikatsiooniteenuseid pakkuv ettevõte, kes osutab interneti, televisiooni, kõneside ja IT-teenuseid nii era- kui äriklientidele. Elionil on üle Eesti ligi 315 000 klienti ning ettevõte annab tööd rohkem kui 1600 inimesele. Elion kuulub koos EMT-ga Eesti Telekomi gruppi.

Head Uudised GoodNews