1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Elisa kliendid eelistasid suvekuudel 4G mobiiltelefone ja tahvelarvuteid
Elisa kliendid eelistasid suvekuudel 4G mobiiltelefone ja tahvelarvuteid

Elisa kliendid eelistasid suvekuudel 4G mobiiltelefone ja tahvelarvuteid

elisa_logoElisas suvekuudel enimmüüdud mobiiltelefonide ja tahvelarvutite esikümnesse jõudnud seadmetest olid valdav enamus 4G toega.

Menukaimaks mobiiltelefoniks Elisa klientide seas osutus käesoleva aasta suvel Samsung Galaxy Trend Plus ning tahvelarvutiks Huawei Media Pad Link. Suvekuude esikümnes platseerus mobiiltelefonidest teisele kohale Sony Xperia V ja kolmandale kohale LG Optimus F6. Tahvelarvutitest tuli teiseks Asus Memo Pad ja kolmandaks Samsung Galaxy Tab 3.

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul näitab tänane statistika, et väga raske on pääseda esikümnesse 4G toeta mobiiltelefonidel ja tahvlitel. „Elisas suvel enimmüüdud tahvelarvutid olid kõik 4G toega ning mobiiltelefonidest oli 4G toeta vaid üks seade,“ ütles Mailiis Ploomann. „See näitab, et tarbijatel on suur huvi 4G teenuse kasutamise vastu. Tahvelarvuti puhul valivadki kliendid 4G seadme eelkõige seetõttu, et tahvlis sagedamini tarbitav sisu – videod, pildid, erinevad online-mängud – vajavadki tõrgeteta toimimiseks kiireimat internetiühendust.“

Mailiis Ploomann märkis, et suurem kasv mobiiltelefonide ja tahvelarvutite müügis toimus suvel juunikuus kooli lõpetamiste ajal ning ka lähenev kooliaasta algus on seadmete müüki märgatavalt tõstnud. „Brändide lõikes olid Elisa klientide seas suvekuudel populaarseimad Samsungi mobiiltelefonid ning Huawei tahvelarvutid,“ sõnas Mailiis Ploomann.

Selle aasta suvekuudel tõusis võrreldes talve- ja kevadkuudega ka niiskuskindlate mobiiltelefonide populaarsus. Kui käesoleva aasta jaanuaris moodustasid niiskuskindlad nutitelefonid kogu telefonide müügist 18%, siis suvekuudel tõusis see protsent kümne protsendi võrra ehk 28%-ni. Kõige populaarsemad niiskuskindlad mudelid olid suvel Elisa klientide seas Sony Xperia V, Sony Xperia Z1 Compact ja Samsungi Galaxy S5.

Mailiis Ploomanni sõnul ei eelista Elisa klient odavaimat võimalikku mobiiltelefoni või tahvlit, vaid valib oma vajadustega kõige enam sobiva seadme. „Kui samaväärse kvaliteedi ja funktsionaalsusega seadmeid on turul saadaval rohkem kui üks, siis sel juhul otsustab klient juba parima hinnaga seadme kasuks,“ selgitas Mailiis Ploomann. „Kokkuvõtvalt võib öelda, et klient eelistab ilusat disaini ning häid tehnilisi näitajaid, soovimata sealjuures üle maksta.“

Suvekuudel Elisas enimmüüdud TOP 10 mobiiltelefonid
1. Samsung Galaxy Trend Plus
2. Sony Xperia V
3. LG Optimus F6
4. Sony Xperia Z1 Compact
5. Huawei Ascend G6
6. Samsung Galaxy Express II 4G
7. Samsung Galaxy S5
8. Samsung Galaxy S4 mini
9. Samsung Galaxy S4
10. LG Optimus F70

Suvekuudel Elisas enimmüüdud TOP 10 tahvelarvutid
1. Huawei Media Pad Link 10 4G
2. Asus Memo Pad 10.1
3. Samsung Galaxy Tab 3 4G
4. Sony Xperia Tablet Z2 4G
5. Huawei Media Pad M1 8.0 4G
6. Samsung Galaxy Tab 4 4G
7. Sony Xperia Tablet Z 4G
8. Apple iPad Air 4G
9. Huawei Media Pad Link Plus 4G
10. Samsung Galaxy Tab S 4G

Elisa (www.elisa.ee) on Põhjamaade juhtiv sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti, sealhulgas Eestis üle 645 000 kliendi. Eestis suuruselt teine mobiilsideoperaator Elisa pakub oma klientidele laia valikut erinevaid mobiili- ja andmesideteenuseid. Vahendame läbi sidevõrkude inimestele elamusi ja parandame ettevõtete tootlikkust. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele. Elisa ja juhtiv globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis.

Head Uudised GoodNews