1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Elisa kliendid ostavad üha enam 4G toega telefone
Elisa kliendid ostavad üha enam 4G toega telefone

Elisa kliendid ostavad üha enam 4G toega telefone

elisa_logoKäesoleva aasta viimaste kuude lõikes on Elisa klientide seas 4G toega nutitelefonide osakaal müügis tõusnud 80%ni. Veelgi jõudsamalt kasvab 4G tahvelarvutite müük.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul ei ole neljanda generatsiooni nutitelefon enam pelgalt ärikasutaja pärusmaa, vaid tegemist on pigem laiatarbekaubaga, mida iseloomustavad Elisa müüginumbrid, mille hulka on arvestatud ka Elisa esindustes müüdud 4G toega nutitelefonid.

„Eeldus selleks, et meie kliendid soetavad 4G toega seadmeid on loodud tänu Elisa pidevale 4G interneti välja arendamisele. Pakutavad kiirused ja mugavad interneti kasutamise lahendused on tänase tarbija elustiilis, kus mobiilsus ja infohankimise roll märkimisväärselt kasvanud, väga oluline,“ ütles Andrus Hiiepuu.

Kui käesoleva aasta alguses oli Elisa klientide nutitelefonide müügi TOP 10st 50% 4G võimekusega seadmed, siis viimastel kuudel on see protsent kasvanud suisa 80ni, samuti on kasvutrend 4G tahvelarvutite müügis, mille Elisa viie enim müüdud tahvli mudelist moodustavad kõik 4G võimekusega tahvlid.

Siinkohal tõi Elisa juhatuse liige välja üldise telekommunikatsiooni turutrendi, mis liigub 4G interneti teenuskvaliteedi üha kasvavale rollile ja 4G jõudmiseni oma klientideni. 4G interneti võrku rajades eristub Elisa täna selgelt teistest operaatoritest Eesti turul. „Elisa rajab 4G võrku, mis annab ühtlaselt tugeva levi nii välitingimustes kui siseruumides, kus tegelikult kõige enam mobiilset internetti ka tarbitakse“ tõi Andrus Hiiepuu näite miks 4G seadmed üha populaarsust koguvad.

Ka sõltumatu mõõtmisfirma Pemetel OÜ poolt selle aasta kevad- ja suvekuudel seitsmes Eesti linnas läbi viidud võrdlevad mõõtmised Eesti mobiilsideoperaatorite 4G LTE võrkudes näitasid, et Elisa pakub neis linnades konkurentidest paremat 4G levi siseruumides. Elisa siselevi kvaliteedinäitajad olid mõõtmiste järgi teistest operaatoritest kuni kaks korda paremad. Siselevi näitab kuivõrd hästi saavad kliendid kasutada mobiilset internetti siseruumides ehk toas, kontoris või näiteks kohvikus viibides.

Elisa (www.elisa.ee) on Põhjamaade juhtiv sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti, sealhulgas Eestis üle 645 000 kliendi. Eestis suuruselt teine mobiilsideoperaator Elisa pakub oma klientidele laia valikut erinevaid mobiili- ja andmesideteenuseid. Vahendame läbi sidevõrkude inimestele elamusi ja parandame ettevõtete tootlikkust. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele. Elisa ja juhtiv globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa Eesti AS käive oli 2013. aastal 94,8 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews