1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Elisa toob koostöös Microsoftiga uue teenusena turule pilvekontori
Elisa toob koostöös Microsoftiga uue teenusena turule pilvekontori

Elisa toob koostöös Microsoftiga uue teenusena turule pilvekontori

Elisa_Microsofti pressiyritusElisa pakub esimese telekommunikatsiooni ettevõttena Eestis klientidele oma teenuspaketi osana Microsoft Office 365 pilveteenust ja loob nii võimaluse kuutasu põhiselt kasutada lisaks mobiilsele internetile ja kõneteenusele uusimat kontoritarkvara ja kuni 1 terabait pilvesalvestusruumi.

„Elisa Pilvekontori 365 teenuse turule toomine on järjekordne samm arenguteel, kus kunagisest klassikalisest mobiilioperaatorist on saanud lisaks kõigele muule ka kaasaegne tarkvarateenuste pakkuja,“ ütles Elisa juhatuse liige Jüri Teemant. „Teisalt jälle on uut tüüpi sisu ja pilveteenuste osakaal pidevalt kasvamas ning see suundumus on pidurdamatu, mobiilsus igas eluvaldkonnas on uus normaalsus ning see mõjutab meie igapäeva – olgu tegemist siis kas tavatarbija või telekomiettevõttega.“

Elisa_Microsofti pressiyritus (1)Jüri Teemanti sõnul loob ruumiliste kontaktide vähenemine ning virtuaalsete töö- ja suhtlemisvõimaluste suurenemine vabaduse, mis annab võimaluse teist tüüpi ettevõtluseks – pilvekontor lubab valida endale sobiva aja, ruumi ja töövahendi, sh OneDrive`i ja Skype for Business`i. Pilve saab kolida kogu kontoriga.

Seejuures tuleb lähtuda ka tehnoloogilise arengu paratamatusest, kus paljud mobiilirakendused ongi salvestatud kusagile pilve ning kui me soovime kasutada mõnd sellist äppi, siis on väga oluline teadmine, et andmed on salvestatud ja hoitud turvaliselt.

„Pilvekontor on ülimalt turvaline lahendus, millel on mitmeid rahvusvahelisi sertifikaate, sh vastavus Euroopa Liidu andmekaitsenõuetele,“ märkis Jüri Teemant. „Samuti garanteerib Microsoft Office 365 pilveteenuse töökindluse ning see on alati nii olnud alates teenuse turule toomisest. Ettevõtte info ei kao ära ning on alati pilvest kättesaadav, ükskõik millist seadet kasutades.“

Microsofti Balti regiooni juhi Rain Laane sõnul on Office 365 parim lahendus tänapäeva ettevõttele olenemata selle suurusest. „Kui vanasti tehti tööd peamiselt kontorilaua taga, siis nüüd on valdav töötegemine mobiilselt. Pilvepõhine Office teeb selle võimalikuks, sest igal ajal ja kohas saab kolleegidega üle veebi koosoleku teha või turvaliselt faile redigeerida.“ Laane tõi lisaks välja, et kui seni kasutasid ärianalüüsi tööriistu pigem suuremad organisatsioonid, siis Office 365-ga on ka üksiktöötajatel ja väikeettevõtetel olemas taskukohane võimalus filtreerida suuri andmehulki, võtta andmetest välja kõige olulisem ning parandada seeläbi ärilisi otsuseid ja tulemusi.

Elisa Pilvekontor 365 pakkumine on turul unikaalne, sest kliendi jaoks on mugavalt kokku pandud mobiilsideteenused, äriklassi e-maili teenus, kõige laialdasemalt kasutatavad kontoritarkvara tööriistad ja pea piiramatult (1 TB) pilvesalvestusruumi ettevõtte ja ka isiklike failide hoiustamiseks. Paketid sisaldavad lisaks tavapärastele kõnedele, sõnumitele ja mobiilsele internetile äriklassi Outlook’i Exchange`i e-maili teenust, mis on seni olnud kättesaadav ainult Exchange-serverit omavatele ettevõtetele. „Elisa Pilvekontori unikaalsus seisnebki selles, et saame väikeettevõtetel luua suurettevõtete võimalused ja mugavused,“ lisas Jüri Teemant.

Üks kasutaja saab Office`i rakendused alla laadida kuni viide seadmesse. Office 365 rakendused on kasutatavad kõikide seadmetega (nii mobiiltelefonid, tahvelarvutid, sülearvutid kui ka lauaarvutid) ja sõltumata operatsioonisüsteemist (Android, iOS, Windows). Samuti ei pea muretsema enam tarkvarauuenduste pärast – Office 365 kasutajal on alati kõige uuem tarkvara ning seda ilma täiendava lisatasuta.

OneDrive pilvesalvestusruumi salvestatud faile saab klient jagada kiirelt kolleegidega ning neid koos ka redigeerida. Kaastöötajate ajaplaneeringust annavad hea ülevaate Pilvekontori meiliteenuse ühiskalendrid. Kui klient ei saa kontorisse või kohtumisele ise kohale minna, siis on talle abiks Skype for Business videokonverentsi lahendus, millega saab vajadusel ka kõigi osalejate arvutiekraanidel ettekannet näidata.

Klientidel on võimalus valida nelja paketi vahel nii, et iga erineva suurusega ettevõtte leiab just talle sobiva terviklahenduse Elisa Pilvekontor 365 abil.

Teenuse pakkumist alustab Elisa alates 2. novembrist 2015.

Elisa (www.elisa.ee ) on Põhjamaade juhtiv sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti. Eestis eelistatuim mobiilsideoperaator Elisa pakub oma klientidele laia valikut erinevaid mobiili- ja andmesideteenuseid. Vahendame läbi sidevõrkude inimestele elamusi ja parandame ettevõtete tootlikkust. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele. Elisa ja juhtiv globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa Eesti AS käive oli 2014. aastal 95,2 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews