1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Elisa võitis mahuka sideteenuste hanke riigisektoris
Elisa võitis mahuka sideteenuste hanke riigisektoris

Elisa võitis mahuka sideteenuste hanke riigisektoris

Elisa tuli võitjaks kõnesideteenuste osutamise riigihankel, mille järgi on Elisa klientideks järgneva kahe aasta jooksul Maksu- ja Tolliamet, Rahandusministeerium, Statistikaamet, Riigi Tugiteenuste Keskus ja Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskus.

Elisa ärikliendiüksuse juhi Jüri Teemanti sõnul on Elisa turuosa tänu järjekordsele suurele riigihankevõidule kasvanud riigisektoris 50%-ni. „Aastal 2011 pakkus valitsussektorile mobiilsideteenuseid vaid EMT, kuid täna jagunevad avaliku sektori asutused juba võrdselt Eesti kahe suurima mobiilsideoperaatori vahel,“ märkis Jüri Teemant.

Jüri Teemant ütles, et Elisa pakkumine tuli riigihankel parimaks tänu soodsamale hinnale. Elisa pakub mainitud riigiasutustele järgneva kahe aasta jooksul kõnesideteenuseid.

Elisa klientideks avalikus sektoris on Rahandus-, Justiits-, Välis-, Keskkonna-, Põllumajandus-, Sotsiaal- ning Haridus- ja Teadusministeerium, Riigikantselei, Statistikaamet, Veterinaar- ja Toiduamet, Tööinspektsioon, Tallinna Tehnikakõrgkool, Tallinna Polütehnikum, Eesti Noorsootöö Keskus, Tartu Kõrgem Kunstikool, SA Archimedes, SA KIK, SA Innove, Astangu KRK, Keskkonnaamet, Keskkonnainspektsioon, Maksu- ja Tolliamet, Riigi Tugiteenuste Keskus ja Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskus.

Elisa kasvab ülejäänud Eesti telekommunikatsiooniturust kiiremini. Tehnilise järelevalve ameti statistika alusel hoiab Elisa numbriliikuvuses jätkuvalt liidripositsiooni. Kogu 2013. aasta jooksul ning tervikuna numbriliikuvuse algusest alates on kliendid numbriliikuvuse teel eelistanud enim liikuda Elisa võrku ning seda nii mobiilside- kui ka fikssideteenuste kasutamisel.

Ainuüksi käesoleva aasta kaheksa kuuga on numbriliikuvuse teel Elisa võrku liikunud 7687 mobiilside klienti ning 3117 lauatelefoni klienti.

Head Uudised GoodNews