1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EMT tutvustab Barcelona kongressil mõjukale publikule mobiil-ID võimalusi
EMT tutvustab Barcelona kongressil mõjukale publikule mobiil-ID võimalusi

EMT tutvustab Barcelona kongressil mõjukale publikule mobiil-ID võimalusi

EMTEMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste tutvustab kolmapäeval Barcelona mobiilimessil WMC raames kõrgetele valitsusametnikele Eesti kogemust mobiil-ID kasutuselevõtul, ühtlasi teeb Tammiste ettepaneku kehtestada selles vallas riikideülest kasutamist võimaldav rahvusvaheline standard.

“Eesti kogemus näitab, et mobiilse ID laialdaseks kasutuselevõtuks on vajalik tervikpaketti – riigi toetavat suhtumist ja seadusandlust, erasektori pakutavaid rakendusi ning lõppkasutaja usaldust ja motiveeritust rakenduste ja võimaluste kasutamiseks,” kirjeldas Tammiste mobiil-ID eduks vajalikke eeldusi.

Tammiste sõnul soovib ta Mobile World Congressil (MWC) peetaval juhtivate riigi- ja valitsusametnike mobiilse identiteedi paneeldiskussioonil teha osalejatele ettepaneku töötada välja rahvusvaheline mobiil-ID standard.

“Juhul kui operaatorid saaksid lähtuda erialaorganisatsiooni GSM Association poolt välja töötatud standardist, lihtsustaks see oluliselt ka mobiil-ID riikidevahelist kasutamist,” selgitas Tammiste ühtsetel alustel tugineva lähenemise eeliseid. “Turvaline mobiilne isikutuvastusvõimalus lihtsustab nii eratarbijate kui ettevõtete jaoks mitmeid olulisi igapäevatoiminguid, seda eriti tänases maailmas, mil mobiilsed seadmed üha enam asendavad laua- ja sülearvuteid.”

Tammiste sõnul saavad MWC-l osalejad tutvuda ka Eesti vastavate tehniliste lahendustega – EAS-i toel Barcelonas esindatud Eesti boksis on väljapanekuga väljas näiteks Sertifitseerimiskeskus ja piiriüleste digiallkirjade lahenduste osutamisele keskendunud Signwise.

Kolmapäevasel ligi 300 valitsustegelase osalusel peetaval mobiilse identiteedi paneeldiskussioonil esineb avaettekandega Soome kogemusest mobiil-ID alal väliskaubandusminister Alexander Stubb. Kõrvuti EMT tehnoloogiadirektori Tiit Tammistega osalevad diskussioonis veel ka telekomikontserni Orange tippjuhtkonda kuuluv Daniel Gurrola ja briti valitsuskabineti nõunik isikutuvastamise alal David Rennie.

Telekommunikatsiooni- ja tehnoloogiaala aasta ühel tähtsaimal üritusel, 24.-27. veebruarini Barcelonas toimuvale Mobile World Congressil on oodatud osalema kuni 80 000 külastajat. Messil tutvustavad enam kui 1700 tootjat, operaatorit ja arendajat oma uusi tooteid ja teenuseid, samuti peetakse MWC raames mitmeid tehnoloogiaala tippjuhtidele suunatud ettekandeid ja paneeldiskussioone mobiilimaailma trendidest ja väljavaadetest.

Head Uudised GoodNews