1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Endise Kasekese restorani krundile planeeritakse äripindadega korterelamuid
Endise Kasekese restorani krundile planeeritakse äripindadega korterelamuid

Endise Kasekese restorani krundile planeeritakse äripindadega korterelamuid

kaseke2Tartus Tähe tänaval pikka aega tühjalt seisnud kunagise Kasekese restorani hoone on kavas lammutada ja selle asemele ehitada äri- ja eluhooned.

Tartu linnavalitsus kiitis heaks ja suunas avalikule arutelule Tähe 19 ja Tähe 19a kruntide detailplaneeringu eskiislahenduse. Eskiislahendus näeb ette olemasolevate hoonete lammutamise ja kuni kolme äripindadega korterelamu ehitamise. Suurim lubatud maapealne ehitusalune pindala on kuni 867 ruutmeetrit. 3500 m² suurune planeeritav ala asub Karlova linnaosas miljööväärtusega hoonestusalal ehitismälestiste Tähe tn 20 ja Tähe tn 26 kaitsevööndis.

Eskiislahenduse kohaselt peab krundi kompaktne haljastatav ala olema suurem kui kõvakattega ala. Krundile nähakse ette ka mänguväljak. Parkimine on lahendatud vastavalt normidele krundil, suuremas osas hoonete all 0-korrusel.

Tähe 19 ja Tähe 19a detailplaneeringu eskiislahendust tutvustav avalik arutelu toimub 28. jaanuaril kell 15 linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna nõupidamisruumis, Raekoja plats 3.

Head Uudised GoodNews