1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Esmakordselt on Eesti ärifoorumi Nordic Business Forum partner
Esmakordselt on Eesti ärifoorumi Nordic Business Forum partner

Esmakordselt on Eesti ärifoorumi Nordic Business Forum partner

EASEesti on esmakordselt Põhjamaade suurima ärifoorumi Nordic Business Forum partneriks. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) koostöös FinanceEstonia ja SignWise’iga jagab foorumil infot Eesti finantsteenuste, targa tööstuse ja lähenevate ürituste kohta. Lisaks tutvustatakse e-autentimist, elektroonilist allkirjastamist ja e-Estonia Showroomi. Keskendutakse ka Soome ja Eesti vahelisele koostööle üli- ja kutsekoolide vahel ning ühistele koolitusprogrammidele tööstusettevõtetele. Esimese õhtunetworking-ürituse eestvedajaks on samuti Eesti.

EASi Helsingi välisesindaja Valdar Liive sõnul aitab foorumi partnerstaatus tõsta Eesti mainet ja tuntust, samuti luua kontakte potentsiaalsete ja olemasolevate välisinvestoritega. „Partneriks olemine annab suurema nähtavuse, näitab meie pühendumust ja usaldusväärsust ning toetab ühtlasi Talsinki majanduspiirkonna ideed. Eesti ja Soome majandusalane koostöö on hea, kuid see võiks olla veelgi tihedam just ”ajude” koostöö osas. Lisaks on meil hea võimalus tutvustada olulisi rahvusvahelisi üritusi Eestis, näiteks järgmise aasta maikuus teistkordselt toimuvat Estonian ICT Week’i,“ ütles Liive.

Finantssektori esindusorganisatsiooni FinanceEstonia juhatuse esimees Aare Tammemäe peab Nordic Business Forumit Põhjamaade otsustajatele oluliseks kohtumispaigaks. „Soome on geograafiliselt Eestile üks lähimaid ekportturge. Meie finantssektori kohalolu põhjanaabrite juures annab võimaluse vahetult tutvustada Eesti finantsteenuste sektori võimalusi ja näidata, et Eestis on lisaks pangasektorile ka alternatiivseid väga sisukaid finantssektori ettevõtted,” põhjendas Tammemäe.

„Põhjamaade innovaatiliseimal äriseminaril on võimalik korraga kohtuda tõeliste tipptegijatega. SignWise’il on hea meel just seal esitleda oma piiriülese e-allkirjastamise ja autentimise teenuse uut verstaposti – võimalust e-allkirjastada äridokumente ka Belgiaga,” lisas SignWise’i tegevjuht Tiit Anmann.

Teiste partnerorganisatsioonide seas on mitmed mainekad ettevõtted nagu Nordea Pank, DHL Express, Lexus jt. Ürituse üheks meediapartneriks on ka ajaleht Äripäev.

Tänavu viiendat korda toimuv Nordic Business Forum 2014 on tõusnud üheks Põhjamaade tähtsaimaks ettevõtlusürituseks, mis toob tänavu kokku üle 5300  juhi ja ettevõtja üle maailma, sealhulgas 400 osalejat Eestit. Seal esinevad maailma ühed tunnustatumad ettevõtjad ning arvamusliidrid. Nordic Business Forum 2014 toimub 9.-10. oktoobril Soomes, Helsingi messikeskuses.

Head Uudised GoodNews