1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Estraveli käive kasvas ligi 12 protsenti
Estraveli käive kasvas ligi 12 protsenti

Estraveli käive kasvas ligi 12 protsenti

Estraveli käive kasvas ligi 12 protsentiEesti suurim reisibüroo Estravel kasvatas eelmisel aastal nii käivet kui müügitulu, selgub ettevõtte 2013. majandusaasta aruandest.

Estraveli tehniline müügikäive suurenes 2013. aastal varasema aastaga võrreldes 11,8% võrra, ulatudes kokku 64,7 miljoni euroni. Estraveli müügitulu kasvas samal ajal enam kui 6,7 miljoni euroni, suurenedes aastaga 2,7% võrra. Ettevõtte 2013. aasta puhaskasum oli 0,9 miljonit eurot.

Estraveli tegevdirektori Anne Samliku sõnul võib 2013. aasta trendina esile tuua online-müügi kasvu. “Möödunud aastat võib pidada kordaläinuks: suutsime tihedas konkurentsis saavutada seatud eesmärgid. Suurimat kasvu kogesime reisiteenuste online-müügis, mis kasvas varasema aastaga võrreldes 65%,” lausus Samlik.

Kliendigruppide lõikes kasvas Estravelis eelmisel aastal kõige enam müük eraklientidele, mis võrreldes aasta varasemaga suurenes 7,4% võrra. Müüdud toodete lõikes andsid suurima käibe laeva- ja lennupiletid.

“Eraklientidele müügi kasv näitab, et reisiotsuste tegemisel eelistatavad kliendid jätkuvalt tugeva finantstaustaga usaldusväärseid reisifirmasid. Estraveli kliendid kasutavad olenevalt reisi eesmärgist ja keerukusest nii reisikonsultandi teenust kui ka online-kanaleid. Lihtsate marsruutide puhul on lennupileti ostmine online-keskkonnast igati sobilik ja selleks pakub Estravel ka mugavat iseteeninduskeskkonda, keeruliste marsruutide ja eksootiliste sihtkohtade puhul on aga kindlasti õigem pöörduda reisikonsultantide poole,” märkis Samlik.

Estravel andis 2013. aasta lõpus Eestis tööd kokku 156 inimesele. Ettevõttel oli kokku 11 esindust 7 linnas. Estravelile kuulub lennupiletite odavmüügiportaal SKY24.EE, lisaks opereerib Estravel portaali laevapiletid.ee müüki.

Estraveli käive kasvas ligi 12 protsenti2

Head Uudised GoodNews