1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ettevõtlikke Noorte Koda arendab ettevõtlust väikelinnades
Ettevõtlikke Noorte Koda arendab ettevõtlust väikelinnades

Ettevõtlikke Noorte Koda arendab ettevõtlust väikelinnades

JCI Estonia eestvedamisel toimub 2013. aasta kevadel neljast ettevõtlusseminarist koosnev väikelinnade arenguseminaride sari. Algatuse eesmärgiks on arendada kohalike alustavate ja kõrge kasvupotentsiaaliga ettevõtjate kontaktivõrgustikke ning julgustada neid väiksemates linnades ettevõtlusega tegelema.

Globaalne tendents näitab, et järjest rohkem noori inimesi ja ettevõtlust kolib suurtesse tõmbekeskustesse. Nii ka Eestis, kus enamik suurettevõtteid asub Tallinna või Tartu lähistel. Regionaalse arengu seisukohalt on oluline, et ettevõtluskeskkond ja noored ei kaoks väikelinnadest. Eesti Ettevõtlike Noorte Koda kannab endas samu väärtusi ja soovib oma piirkondlike seminaridega aidata kaasa ettevõtete ja noorte hoidmisele väiksemates linnades ja ühtlasi neid sinna juurde meelitada.

Väikelinnade arenguseminarid saavad hoo sisse 16. veebruaril Rapla Maavalitsuse hoones toimuval Rapla Arenguseminaril. Ürituse avab JCI Estonia President ja start-up ettevõtte Browserbite asutaja Kaspar Loog. Päeva modereerib väikeettevõtja ja Deveton Mobile partner Rode Luhaäär. Teiste seas esinevad kohalik ettevõtja ja kirjanik Avo Kull ning ajujahil aastaid edukalt esinenud Grilcube ja EstFly asutaja Vahur Mäe.

2013. aastal toimuvad arenguseminarid veel Viljandis, Haapsalus ja Rakveres. Igas linnas toimub ärikiirkohting, saab kuulata erinevate ettevõtjate edulugusid, räägitakse toetusvõimalustest, toimub ajurünnak ja diskussioon kohaliku elu arendamise osas. Seminari interaktiivse formaadi ja meetoditega soovitakse süstida osalejatesse uutmoodi sära ja energiat. Eesmärk on arendada osalejate kontaktivõrgustikku ning seeläbi teha koostööd ja leida sünergiat.

Seminarile on oodatud kõrge kasvupotentsiaaliga alustavad idufirmad, kohalikud ettevõtjad ja firmade esindajad. Lisaks on seminarile teretulnud ka ettevõtlusest huvitatud õpilased, üliõpilased ja kõik teised, kes soovivad teemast rohkem kuulda. Väikelinnade arenguseminaride projekti rahastatakse põhiliselt läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahendite.

Lisainfo ja registeerimine: http://www.jci.ee/arenguseminar/

Head Uudised GoodNews