1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ettevõtluse Sõber 2013 on Eesti Vabariigi President härra Toomas Hendrik Ilves
Ettevõtluse Sõber 2013 on Eesti Vabariigi President härra Toomas Hendrik Ilves

Ettevõtluse Sõber 2013 on Eesti Vabariigi President härra Toomas Hendrik Ilves

Foto: Jelena Rudi
Foto: Jelena Rudi

EVEA annab juba 21. korda välja Ettevõtluse Sõbra auhinda. Tegemist on iga-aastase EVEA poolt välja antava auhinnaga, mille saajaks võib olla ettevõtluse arengu seisukohalt olulise panuse teinud riigi-, ühiskonna- või poliitikategelane või organisatsioon riiklikul või regionaalsel tasandil.

Ettevõtluse sõber 2013 tiitel antakse Eesti Vabariigi President härra Toomas Hendrik Ilvesele, kes jättis 18.detsembril välja kuulutamatakäibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seaduse.

“Maksupetturite paljastamine ja ettevõtjate aus konkurents on vaidlustamatult põhiseaduspärased eesmärgid,” kinnitas president Ilves, ent rõhutas: “Kõikide ettevõtjate koormamist täiendavate kulutuste ja kohustustega ning peaaegu kogu Eesti ärisaladust sisaldava andmebaasi loomist ei saa aga õigustada hüpoteetilise tõendamata oletusega, et nn maksuauk väheneb. Sedavõrd intensiivset põhiõiguste piirangut saab vaadelda põhiseaduspärasena üksnes juhul, kui suudetakse erinevaid käibemaksupettuse liike ja tüüpnäiteid analüüsides tõendada, et senised käibe varjamise ja riigilt käibemaksu väljapetmise skeemid muutuvad uue regulatsiooni tingimustes kas võimatuks või siis oluliselt kergemini avastatavaks ja neid ei ole võimalik kiiresti asendada uute tõhusate pettuseskeemidega,” märkis president.

Ettevõtluse sõbra tänukiri antakse üle Eesti Vabariigi President härra Toomas Hendrik Ilvesele täna kell 15.00 EVEA president Kersti Krachtining asepresidentide Marina Kaas ja Jako Laanemägi poolt.

EVEA on 1988. aastal loodud ettevõtlusorganisatsioon mis ühendab ja esindab Eesti väikeseid ja keskmisi ettevõtjaid. EVEA eesmärgiks on ettevõtluse kui arengumootori ja elustiili kaitsmine ja arendamine.

Head Uudised GoodNews