1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Euroopa Raudteekongress tunnustas Elroni „Aasta regionaaloperaatori“ tiitliga
Euroopa Raudteekongress tunnustas Elroni „Aasta regionaaloperaatori“ tiitliga

Euroopa Raudteekongress tunnustas Elroni „Aasta regionaaloperaatori“ tiitliga

imagesEesti reisirongiliiklust korraldav Elron pälvis eile Londonis toimunud auhinnatseremoonial Euroopa „Aasta regionaaloperaatori“ tiitli.

„Elron esitati „Aasta regionaaloperaatori“ tiitli kandidaadiks tänu erakordselt ambitsioonikale ettevõtmisele vahetada ühe korraga välja kogu riigi reisijateveoks vajalik rongipark,“ ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. „Sellist sammu pole maailmas meie teada astunud veel mitte ükski riik. Vähemalt Euroopas sai Eestist esimene riik, kus on kasutusel ainult uus ja ühetaoline rongipark, mis on toonud kaasa reisijate eelistuste muutused ja reisijate arvu ligi 50% kasvu võrreldes eelmise aastaga.“

„Nii väärikas tiitel on suur tunnustus Elronile ja meie inimeste tehtud tööle,“ lisas prestiižse auhinna vastu võtnud Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. „Kindlasti süstib saadud auhind tänasesse Elroni töökasse kollektiivi tubli annuse eneseusku, et jätkata oma igapäevatööd – reisijate kvaliteetset teenindamist – veelgi suurema innuga.“

Kokku kandideeris auhinnale enam kui 230 raudtee-ettevõtet üle kogu Euroopa. Auhinnad anti välja 18 erinevas kategoorias (http://www.europeanrailcongress.com/Admin/uploads/erc-short-list-2014.pdf). Regionaaloperaatoriks peetakse konkursi raames ettevõtet, kes haldab põhiliselt linnadevahelisi rongiliine, kus peatusi tehakse pea kõigis teele jäävates jaamades. 2013. aastal võitis antud tiitli Prantsuse Raudtee SNFC tütarettevõte.

Euroopa Rail Congress (www.europeanrailcongress.com) on iga-aastaselt toimuv kongress, kus osalevad Euroopa suurimad raudtee-valdkonna ettevõtted ja organisatsioonid.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat. Ettevõttes on 285 töötajat.

Head Uudised GoodNews