1. Avaleht
  2. Toode
  3. EXPO tänavatoit on rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga
EXPO tänavatoit on rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga

EXPO tänavatoit on rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga

rukkileivatasku
Rukkileivatasku vürtsikilu, vutimuna, sibula, odrakruubi, marineeritud kõrvitsaga

Tallinna Tänavatoidufestivalil toimunud EXPO tänavatoidu konkursi hääletuse võitis ülekaalukalt rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga. Publiku poolt valitud lemmiktoit hakkab Eestit esindama maailmanäitusel EXPO Milano 2015.

Tänavatoidu konkursi žürii esimehe Andres Kase sõnul valis ligi 40% hääletajatest lemmikuks eestipärase rukkileivatasku. „Võitis kõigile tuntud ja armastatud, kuid ootamatute lisanditega täiendatud idee. Rukkileib, kilu ja muna on eestlastele omased traditsionaalsed toiduaineid ning loodetavasti oskavad nende headust hinnata ka Eesti paviljoni külastajad Itaalias,” selgitas Kask.

Võidutöö autor Toivo Kratt on paberitega kokk, kuid pole päevagi kokana töötanud. Toivo Kratt kokkab igapäevaselt oma pere ja sõprade rõõmuks. „Võistlustöö idee sündis aastakümnete pikkuse kogemuse ja kulinaariahuvi tulemusena,” lisas võitja.

Tänavatoidu konkursile esitatati kokku 64 retsepti, millest žürii valis välja viis finalisti. Finaali jõudsid : vardas kohupiimapallid (sõrnikud); krõbedad kiisapallid; rukkileivatasku vürtsikilu ja munaga; sinepi ja mädarõikaga maitsestatud seapraad ning pulgaräim.

Võidutöö autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse.

Tänavatoidu konkursi korraldas EAS koostöös põllumajandusministeeriumi, Telliskivi Loomelinnaku, Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Peakokkade Ühendusega. Konkursi idee algatas EASi EXPO 2015 meeskond ja selle tingis maailmanäituse peateema „toit kui eluks vajalik energiaallikas”. Toidule on ka pühendatud oluline osa näitusest. Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini Milanos. Itaalia ootab EXPOt külastama 20 miljonit inimest. Eesti osaleb näitusel ise ehitatud paviljoniga „Gallery of__”.

Head Uudised GoodNews