1. Avaleht
  2. Toode
  3. Farmi toob turule laktoosivabad tooted
Farmi toob turule laktoosivabad tooted

Farmi toob turule laktoosivabad tooted

Maag Piimatööstus tuleb turule laktoosivabade toodetega ning pakub Eestis esimesena laktoosivabu jogurtijooke. Valikus on maasika-, ploomi- ja banaani-pirni maitselised joogid.

Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul sobivad uued joogid tänu tootes lõhustatud laktoosile laktoositalumatusega tarbijatele. „Samuti on jogurti püsival tarbimisel kaetud suur osa organismi igapäevasest vitamiini- ja mineraalide vajadusest,“ rääkis Kallaspoolik.

Ta lisas, et olulisel määral sisaldavad jogurtid A, C, D ja B-grupi vitamiine ning mineraalainetest kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi ja fosforit, mis on tuntud kui luustiku, hammaste ja lihaskonna tugevdajad. Turundusjuht märkis, et 250-grammises plastpudelis olevat jogurtijooki on mugav võtta kaasa tööle, kooli, trenni või tarbida reisil.

Laktoositalumatus on ainevahetushäire, mille põhjuseks on laktaasi puudulikkus. Laktaas on ensüüm, mis lõhustab soolestikus laktoosi ehk piimasuhkru kaheks lihtsuhkruks (glükoosiks ja galaktoosiks), et see saaks imenduda peensoolest verre ning osaleda ainevahetuses. Kui laktaasi pole piisavalt, liigub laktoos peensoolest jämesoolde, kus mikroobid seda lagundavad ja mille tagajärjel tekivadki inimesel gaasid ning muud soolevaevused.

Farmi tooted ei sisalda säilitusaineid ega sünteetilisi lõhna- ja värvaineid. 100 grammi jogurtijooki sisaldab sõltuvalt sordist 78-80 kcal.

Head Uudised GoodNews