1. Avaleht
  2. Toode
  3. Fibo ehitusplokkide müük kasvas jaanuaris 40%
Fibo ehitusplokkide müük kasvas jaanuaris 40%

Fibo ehitusplokkide müük kasvas jaanuaris 40%

Fibo kergkruusaplokkide läbimüük kasvas käesoleva aasta jaanuaris 40% võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Fibo plokkide osakaal on Eesti ehitusplokkide turul umbes 45%.

Saint-Gobain Ehitustooted ASi turundusdirektor Priit Pallum ütleb, et Fibo kergplokkide müük näitas käesoleva aasta jaanuaris oodatust kõrgemat, 40-protsendilist kasvu võrreldes mullusega. Koos plokkidega näitasid kasvutrendi ka müürisegu müüginumbrid. „Jaanuari müüginumbrid on küll ilusad, kuid me ei saa ka taustsüsteemi arvestamata jätta – heale tulemusele aitasid kindlasti kaasa varem võidetud objektipakkumised, mis nüüd töösse läksid, või vanal aastal alustatud objektid, mille tarned ulatusid jaanuarisse. Nii suurt kasvu järgmistelt kuudelt ei julge loota.”

“Kasvu taga on meie meeskonna aktiivsus, toodete kvaliteet ja meie tarnekindlus kohalikust Häädemeeste tehasest – suurematel ja vastutusrikkamatel objektidel ei taheta riski peale minna. Käesoleval aastal plaanime ehitusplokkide müügis 10-15% kasvu. Sel aastal pöörame suuremat tähelepanu ka innovatsioonile ja toodete ning lahenduste arendusele. Kevadel toome turule uue vaheseinasüsteemi. Esimesed proovitööd on juba tehtud ning ehitajatelt positiivse tagasisidesaanud,” räägib Priit Pallum.

“Oleme alati valmis tehniliselt nõustama, kui projekteerijal, ehitajal või lõppkliendil tekivad küsimused,” lubab Pallum ja toob välja valiku enamasti tekkivaid küsimusi: „Tihti tahetakse muuhulgas teada, kuidas lahendada konstruktsioonisõlmi, küsitakse tulepüsivuse, helipidavuse, ehitusfüüsikaliste näitajate jms kohta. On ka kliente, kespöörduvad meie poole isegi seina kandevõime arvutamiseks – tehniline kompetents on meil selleks küll olemas, kuid need küsimused peavad ikkagi litsentsiga projekteerija poolt lahendatud saama.”

Plokkidest läheb rohkem kaubaks seinte ladumiseks mõeldud Fibo3 plokid. Fibo5 plokid on suurema kandevõimega ning neid kasutatakse enamasti raskelt koormatud seinte ja vundamentide ladumiseks. On tavaline praktika, et mitmekorruseliste hoonete esimesed korrused laotakse Fibo5 plokkidest, ülemised korrused Fibo3 plokkidest. Samuti kasutatakse Fibo5 plokke ka parema helipidavuse kaalutlustel.

Pallumi sõnul on plokiturul tugev konkurents ning tihti langetatakse otsused esialgse “näiliselt odava” pakkumise alusel.

Saint-Gobain Ehitustoodete viimasel ajalturult saadud tagasiside lubab loota, et ka eraklient, väikeehitaja ja -arendaja vaatavad tulevikku optimistlikumalt – üha rohkem küsimusi on hakanud just neilt kliendirühmadelt tulema.

2014. aastal saab Fibo plokk Eesti turul 20 aastaseks.

Saint-Gobain Ehitustooted AS Weber äriüksus toodab ja turustab Eestis Weber kaubamärgi all kergkruusa- ja kuivsegutooteid. Weberi tootevalikusse kuulub üle 300 toote, mis jõuavad tarbijateni nii Häädemeestel ja Aravetel asuvatest tehastest, kui ka teistest Saint-Gobain kontserni kuuluvatest Weberi tootmisüksustest.

Saint-Gobain on tööstuskorporatsioon, mis tegutseb 190 000 töötajaga 64 riigis.

Eestis kuuluvad Saint-Gobain Gruppi Saint-Gobain Ehitustooted AS, Saint-Gobain Glass Estonia SE, Optimera Estonia AS (Ehituse ABC) ja Vennad-Dahl AS. Ettevõtete grupp annab Eestis tööd ligikaudu 800 inimesele.

Head Uudised GoodNews