1. Avaleht
  2. Toode
  3. GALERII! Volkswagen tõi uue Tiguani taevast alla
GALERII! Volkswagen tõi uue Tiguani taevast alla

GALERII! Volkswagen tõi uue Tiguani taevast alla

Foto: Andres Teiss
Foto: Andres Teiss

Alates esmaspäeva varahommikust Tallinnas Norde Centrumi parkla kohal kattesse mässituna rippunud ja sellisena tuhandete inimeste hämmeldunud pilke püüdnud Volkswagen Tiguani uus mudel toodi pidulikult taevast alla.

Uus Tiguan tekitas elevust kõigi Baltimaade pealinnades, kus selle tutvustamiseks ühesugune aktsioon korraldati. Auto peideti katesse ja tõsteti mitmekümne meetri kõrgusele. Neljapäeva õhtul puudutas Tiguan nii Tallinnas, Riias kui Vilniuses esimest korda maapinda.

Møller Auto Mustamäe esinduse juhataja Keijo Kaasiku sõnul täitis tavapäratu kampaania eesmärki. Maa ja taeva vahel esitlust oodanud Tiguan tekitas elevust üle Baltikumi.

“Erilised autod vajavad erilist tähelepanu ja uus Tiguan on tõepoolest midagi harukordset,” ütles Kaasik. “Nii meie kui Norde Centrumi inimesed said nädala jooksul arvukalt uudishimulikke telefonikõnesid ja kirju. Möödujad jäädvustasid sadu kui mitte tuhandeid pilte taevasse tõstetud Tiguanist, millest murdosa ka meieni jõudis.”

Foto: Andres Teiss

Volkswageni uut linnamaasturit olid uudistama tulnud mitmed tuntud külalised, kes said nautida E-orchestra kontserti, Reigo Ahvena suurte trummide etendust ja tantsushow’d.

“2007. aastal turule toodud Tiguanist on ligi kümne aasta jooksul saanud tõeline menuk, mida on müüdud üle 2,7 miljoni. Usume, et uus mudel leiab vähemalt sama sooja vastuvõtu, sest lühikese ajaga on see võitnud nii autoajakirjanike kui inimeste seas korraldatud küsitlusi,” ütles Kaasik.

Foto: Andres Teiss

Teise põlvkonna Tiguani maailmaesitlus toimus 2015. aasta septembris Frankfurti autonäitusel. See on esimene Volkswageni kontserni linnamaastur, mis põhineb teedrajaval MQB-platvormil (põikmootoriga moodulplatvorm). See parandab Tiguani kõiki omadusi.

Volkswageni uusima linnamaasturi kereproportsioonid on silmatorkavalt sportlikud ning disain karismaatiline mistahes vaatenurga alt. Mass vähenes eelmise mudeliga võrreldes rohkem kui 50 kg võrra. Samal ajal kasvas oluliselt nii siseruumi kui ka pakiruumi maht. Uue Tiguani pakiruumi mahub kuni 615 liitri jagu asju. Kui aga tagaistme seljatoed kokku klappida, suureneb maht 1655 liitrini. See tähendab kasvu 145 liitri võrra.

Foto: Andres Teiss

Ka mootoreid iseloomustab võit efektiivsuses. Saadaval on lai mootorite valik võimsuste vahemikus 85 kW/115 hj kuni 176 kW/240 hj. Jõuallikad on võimsamad kui enne, samas kulutavad need kütust kuni 24 protsenti vähem kui eelmise põlvkonna mudelid.

Uus 4MOTION Active Control võimaldab juhil reguleerida nelikveosüsteemi vastavalt oma soovidele ja kõikvõimalikesse sõiduoludesse kohandatult. Juhiabisüsteemid täiendavad sõiduki mugavust, dünaamikat ja turvalisust (põhivarustusse kuuluvad lähiümbruse jälgimissüsteem „Front Assist“ koos linnaliikluse hädapiduri ja jalakäijate jälgimissüsteemiga, reahoidmisabiline „Lane Assist“ ja automaatne avariijärgne pidurdussüsteem).

Internetiteenused avavad täiesti uue mõõtme lisateenuste osas (näiteks automaatne avariiteate edastamine, liiklus- ja parkimisinfo, sõiduki oleku raport), „App Connect“ võimaldab sõiduki infolustisüsteemidega integreerida kõiki tänapäevaseid nutitelefone Apple’i ja Androidi maailmast ning rakendus „Media Control“ muudab tahvelarvutid auto lahutamatuks osaks. Kõik see kokku moodustab Tiguani, millega Volkswagen märgib maha uued piirjooned kompaktsete linnamaasturite klassis.

VAATA GALERIID!
Fotod: Andres Teiss

Head Uudised GoodNews