1. Avaleht
  2. Toode
  3. GoodNews eksklusiiv! Pärnus valmivad SleepAngel padjad on hotellides muutunud kaasaostetavaks kaubaks
GoodNews eksklusiiv! Pärnus valmivad SleepAngel padjad on hotellides muutunud kaasaostetavaks kaubaks

GoodNews eksklusiiv! Pärnus valmivad SleepAngel padjad on hotellides muutunud kaasaostetavaks kaubaks

SleepAngelPaljud inimesed ilmselt ei tea, mis on inimohvreid nõudev haiglainfektsioon ega tea ka seda, et selle infektsiooni vältimiseks sobivad hästi Iirimaal leiutatud, kuid Eestis, Pärnus toodetavad SleepAngel tooted ehk padjad, tekid ja madratsid.

Eestis seni vähetuntud padjad on siiski mõnes hotellis saanud nii populaarseks, et külalised ostavad neid lausa kaasa, hotellil on neid müügiks olemas. Ennekõike aga on tegu ka peale kasutamist seest puhtaks jäävate toodetega, milles asuv filter ei lase pead kaisutavasse patja ronida ei tolmulestadel ega haigusi levitavatel bakteritel. Uudsetest toodetest räägib esmakordselt Eesti meedias heade uudiste portaali vahendusel täpsemalt SleepAngel toodete esindaja Aile Pilberg.

Aile, mis asi on SleepAngel?

SleepAngel on üks väga suurepärane uneingel, kes võib tulla külla nii lihtsalt teadlikule inimesele kui ka sellele, kelle elukvaliteet on mõne haiguse tõttu halvenenud  ning kes peab võitlema tolmulestade ja muude allergiat tekitavate nähtustega. SleepAngeli tootenomenklatuuris on lisaks nanotehnoloogilise filtriga patjadele ka tekid ja madratsid ning see on tegelikult alguse saanud meditsiinivaldkonnast. Kuna maailmas lisaks suurtele epideemiatele ja salakavalatele viirushaigustele liigub ringi ka raskelt kontrollitav haiglainfektsioon, mis kahjuks ohustab meditsiiniasutuste viibivaid eelkõige nõrgenenud organismiga ning just paranemisfaasi jõudvaid inimesi. Infektsiooni nakatunute surmajuhtumite arv iga aastaga kahjuks aina suureneb. Haiglainfektsiooniga võitlemiseks on vähe vahendeid ja SleepAngeli toodetest on selle vähendamiseks väga tähelepanuväärne abi. Kuna SleepAngelit toodetakse Eestis, on meie missioon ja suur soov, et me saaksime vähendada haigete raviasutuses veedetud aega ja sellega seotud kulusid ning oma väikese rahvaarvu juures kasvõi mõnegi inimelu päästa.

SleepAngel6
Aile Pilberg: haiglainfektsiooniga võitlemiseks on vähe vahendeid ja SleepAngeli toodetest on selle vähendamiseks väga tähelepanuväärne abi

Need on küll Iirimaal välja töötatud tooted, aga hetkel toodetakse neid siin, Eestis, keegi aga sellest kuulnud justkui ei ole — kaua te olete tegutsenud ja kuidas tootmine Eestisse jõudis?

Eestis alustati tootmisega 2015. aastal. Pärast seda, kui Iiri teadlastele tuli idee nanotehnoloogilist filtrit kasutada patjadel, proovisid nad neid tootma ja turustama hakata, kuid see ei õnnestunud nii hästi, kui pärast kohtumist eestlastega, kellel oli madratsite ja patjade tootmise osas väga hea know-how olemas. Sealt edasi hakkas asi liikuma.

SleepAngel3
Eestis alustas SleepAngel tootmisega 2015. aastal

Nanotehnoloogiline filter — kuidas seda eesti keeles lihtsalt selgitada?

Kõik SleepAngeli tooted on kaetud veekindla materjaliga, mis on hingav ja samal ajal jahutav. Seda on kasutatud erinevates rõivatööstustes ja teistes tootevaldkondades varemgi. Siin on uus lahendus just selle mehhaanilise barjääriga filtri osas, mis võimaldab puhta õhu edasi-tagasi liikumise ja kohevuse. See tähendab, et filtri avad on sedavõrd pisikesed, et sealt ei lähe sisse ei veepiisad, tolmulestad ega ka koletud viirused ja bakterid. Padi jääb seest täiesti puhtaks ka pärast pidevat kasutamist. Julgen väita, et see on maailma kõige puhtam padi!

Filtri omaduste tõttu, mis on ka teaduslikult tõestatud, on need tooted kantud Euroopa Liidu 1. klassi meditsiiniseadmete nimekirja, mis on väga väärtuslik tõdemus.

SleepAngel4
Kõik SleepAngeli tooted on kaetud veekindla materjaliga, mis on hingav ja samal ajal jahutav.

Kas saan õigesti aru, et kui haiglas vahetatakse sageli voodivarustust, siis neid tooteid pesumajja viima ei pea?

Neid ei tohigi pesta pesumasinas või keemilises puhastuses, sest filter ei kannata mehhaanilist töötlust. Küll aga kannatab nii kattematerjal kui filter vee ja desinfitseerivate vahenditega töötlemist. Neid vooditooteid pestakse ja puhastatakse täpselt samamoodi kui kõiki haiglas olevaid teisi pindu, nagu öökapid, kraanikausid, tualettpotid. Vooditooted on sellisel juhul statsionaarsed ja kohapeal, neid ei ole vaja voodist eemaldada ega ole vaja ka iga voodi jaoks vahetamiseks mitut eksemplari. Tavapatju näiteks tuleb arvestada iga voodikoha kohta ju minimaalselt kolm – üks kasutuses, üks tagavaraks ja üks pesus. Nende toodete puhul jääb ära suure laoseisu hoidmine, voodivarustuse pidev transport ja pesumaja kulu.

SleepAngel7
Tavapatju näiteks tuleb arvestada iga voodikoha kohta ju minimaalselt kolm – üks kasutuses, üks tagavaraks ja üks pesus

Eestis on padjad olemas Pärnu haiglas, aga igal pool mitte. Kas ma võin näiteks lapsega haiglasse minnes oma padja kaasa võtta?

Kui te saate haigla raviarstiga sellisele kokkuleppele, oleks see suurepärane! Praegu on padjad kahjuks tõesti kilekottidesse pandud ja siis püüri sisse peidetud, mis ei taga mugavust ja panevad higistama. See on praegu haiglates hädaabinõu, kuidas natukenegi haiglainfektsiooni takitada. Kahjuks Euroopas tehtud uuringud näitavad, et voodivarustus, eelkõige just padjad, on kõige suuremad infektsiooni levitajad.

SleepAngel5jpg
Kahjuks Euroopas tehtud uuringud näitavad, et voodivarustus, eelkõige just padjad, on kõige suuremad infektsiooni levitajad

Mis on teie plaanid Eestis, kuidas meditsiiniasutuste juhtivatele inimestele neid tooteid tutvustada?

Meil on suur soov panustada haiglainfektsiooni leviku pidurdamisse ja tunnetame missiooni viia see teave läbi riikliku Terviseameti meditsiiniasutusteni, et neil oleks olemas soovi korral võimalus kasutada neid tooteid haiglates. Me alustasime juba koostööd Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga, et välja uurida, missugune on erisus ja mõju ravi efektiivsusele SleepAngeli toodete ning analoogsete tavatoodete paralleelsel kasutamisel. Kindlasti tahame uurida ka patsientide tagasisidet, kuidas nad tunnevad ennast nende toodete kasutamisel, ning vähetähtis ei ole ka teenindajate mugavus ehk see, mida nemad arvavad nende toodetega haiglas hügieeni tagades.

SleepAngel2
Me alustasime koostööd Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga, et välja uurida, missugune on erisus ja mõju ravi efektiivsusele SleepAngeli toodete ning analoogsete tavatoodete paralleelsel kasutamisel.

Kui teadlik on Eesti inimene, et ta oskaks küsida ja märgata, kas on SleepAngeli tooted või on midagi analoogset, mitte nii tervislike toodete osas? Kui teadlik ta on, et märgata, milline on tekk, madrats ja padi?

Ma kardan, et eriti ei ole ja me peame seda teavet levitama, et nad oleksid informeeritud ja teeksid teadlikke valikuid, mitte ei oleks sundseisus. Tihti ostetakse lihtsalt seda, millel on „kõvem“ reklaam. Samas võib aga täheldada, et üha enam otsitakse ja nõutakse erivajadustega seotut. Tihtipeale on ka lapsevanemad, kelle lapsel on diagnoositud astma või allergia, käinud mujal maailmas uurimas vahendeid ja võimalusi, ning nüüd on siin meil Eestis omal väga suurt leevendust pakkuv tootesari olemas. Selle tõttu me tahaksime seda teadmist jagada ja jõuda abivajajateni.

SleepAngel8
Tihtipeale on ka lapsevanemad, kelle lapsel on diagnoositud astma või allergia, käinud mujal maailmas uurimas vahendeid ja võimalusi, ning nüüd on siin meil Eestis omal väga suurt leevendust pakkuv tootesari olemas.

Kas Eestis on ka kuskil teie tooted olemas? 

Muide, esimene hotell maailmas, kes avas hotelli koos SleepAngel patjadega terve hotelli ulatuses, oli Pärnu Estonia Resort Hotel & Spa. Hotelli padja peal on kommi asemele väike flaier, mis selgitab, mille peal klient magab, mille tõttu on hakatud patjade vastu põhjalikumalt huvi tundma. Sealt saadud kogemuse kaudu on teave hakanud levima soovituspõhiselt ja suust suhu ning mul on vahel tunne, et inimesed ruttavad Pärnu Estoniasse teinekord mitte ainult suurepäraste teenuste ja sõbraliku teeninduse pärast, vaid ka patjade pärast, et proovida, kuidas nende peal magada on. Pärnu Estonia Resort on ainuke, kes pakub oma külastajatele padja kaasaostmise võimalust. Seda võimalust on kasutatud niivõrd äkiliselt, et hotell on oma avamisel tehtud padjainvesteeringu patjade müügiga juba tagasi teeninud.

Pärnu Delux
Pärnu Estonia Resort on ainuke, kes pakub oma külastajatele padja kaasaostmise võimalust.

Kust saab huvi tundev inimene neid patju osta?

Meie koduleheküljel ja samuti ka Facebooki “SleepAngel. The Pillow with a Filter” lehekülje kaudu, sealt leiab kontaktandmed, meili teel saab avaldada ostusoovi ja kuller toob tellitud padja koju kätte. Jaemüügikettides meid ei ole.

Milline on patjade valik ja mida peaks enne teadma, et endale sobivat patja valida?

Tavapadi on suuruses 50×60 ja see on ka kõige rohkem nõutud suurus. Sama suurust on võimalik soovi korral tellida kas madalamas või kõrgemas versioonis, mis tähendab seda, et mikrofiiberkiu, mis on eelistatuim sisuna, kogust reguleeritakse siis kaaluliselt vastavalt.

Padja sisu on võimalik täita ka mäluvahuga. Valikus on nii ühtlane kui ka kaelatoega, ergonoomiline mäluvahuga padi, erinevate kõrgustega. Kõik nimetatud erinevad variandid tulevad meil kodulehel piltide ja selgitustega välja. Alati võib ka lisaks uurida ja küsida.

Tavapadjale lisaks on võimalik osta ka erimõõdulisi patju. Kes on juba endale muretsenud 50×70 suuruses padjapüürid, saavad selle mõõduga padja, osad inimesed eelistavad ka väga suuri patju ja osad hotellid ka tellivad suuri, mõõdus 60×80. Kokkuvõttes padja mõõdud saab teha sellised, nagu klient seda soovib, kas siis täiskasvanute või laste padjad. Muuhulgas toodame ka imikutele kahepoolseid vastava sisuga madratsid. Nii et kõik on võimalik, tuleb vaid soovi avaldada.

Kas te ise magate SleepAngel padjaga?

Loomulikult. Nii kui ma sellest teada sain, ei mõelnud ma kaua, muretsesin endalegi koju, olen väga rahul ja ma ei kavatse oma patju enam teiste patjade vastu vahetada. Oma kogemuse põhjal julgen soovitada julgelt kõigile!

Muuseas, neli GoodNewsi toimetuse liiget võtsid mätsikuu alguses ette katsetuse ja magavad SleepAngel patjadel. Peagi saab lugeda ka toimetuse ausat tagasisidet. Püsige ikka heade uudiste lainel.

Monika Kuzmina Peatoimetaja