1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Goodyear pakub lisakindlustust kahjustatud rehvide väljavahetamiseks
Goodyear pakub lisakindlustust kahjustatud rehvide väljavahetamiseks

Goodyear pakub lisakindlustust kahjustatud rehvide väljavahetamiseks

LöökaugudRehvitootja Goodyear pakub autojuhtidele lisakindlustust Goodyeari rehvide väljavahetamiseks, mis on parandamatult kahjustada saanud. Kindlustus laieneb ka neile Goodyeari rehvidele, mis on löökaukude tõttu lõhkenud.

Kevadistel linnateedel on palju löökauke, mille eest ei ole kaitstud isegi kogenumad autojuhid. Löökaugust tingitud kahjud autole katab üldjuhul vaid kaskokindlustus, kuid mõned rehvitootjad, nt Goodyear pakuvad lisakindlustust kahjustada saanud rehvide hüvitamiseks, mille puhul on rehvivahetus vältimatu, nii ka löökaukudest tingitud kahjude korral.

Goodyeari Baltimaade tootejuhi Elmantas Latkauskase sõnul võib löökaugust läbisõitmise tagajärjel tekkinud kahju autole ulatuda paarist sajast eurost paari tuhande euroni olenevalt sellest, kas kahjustada sai rehv või isegi autokere. “Enamasti saavad sellistes õnnetustes kahjustada rehvid. Kui auto läbib löökaugu nii esimese kui tagumise rattaga, siis kannab autojuht isegi topeltkahju,” rääkis Latkauskas.

Goodyeari rehv

Löökaugust tingitud rehvikahjustus ei pruugi olla palja silmaga nähtav, kuid võib siiski sõidu turvalisust mõjutada, sest tekkinud lõhed võivad ühel hetkel viia rehvi lõhkemiseni sõidu pealt. “Soovitav on pärast igat raskemat löökaugust tingitud põrutust külastada autoteenindust ja lasta spetsialistidel rehvid üle vaadata. Õnneks katab Goodyear kahjustada saanud rehvi kulud, kui rehvi ei ole enam võimalik parandada,” ütles Latkauskas.

“Löökaukude vältimiseks soovitan ebatasastel teedel väiksema kiirusega sõita ja tähelepanelikult teed jälgida. Kuid kui löökaugu vältimine ei ole enam võimalik, saab siiski põrutuse mõju vähendada. Selleks tuleks enne löökaugust läbisõitmist vabastada piduripedaal ja keerata rool tavaasendisse – see vähendab mõju autokerele,” soovitas Latkauskas.

Goodyeari lisakindlustuse saamiseks peab rehvimüüja andma ostjale spetsiaalse kaardi, mis tuleb kindlustuse kehtimiseks registreerida veebilehel.

Head Uudised GoodNews