1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Gorenje ja Panasonic alustavad pikaajalist koostööd
Gorenje ja Panasonic alustavad pikaajalist koostööd

Gorenje ja Panasonic alustavad pikaajalist koostööd

Täna teatasid kodumasinate tootja Gorenje ja elektroonikatootja Panasonic koostöö alustamisest ja pikaajalise strateegilise liidu loomisest, mille eesmärk on parandada mõlema konkurentsivõimet Euroopa turul.

Panasonic investeerib ühisesse liitu 10 miljonit eurot ning omandab Gorenjes vähemusosaluse. Gorenje ja Panasonicu koostöö hakkab toetuma ühisel teadus- ja arendustegevusel, valitud tootekategooriate – pesumasinate, külmikute ja sisseehitatud ahjude – tootmisliini jagamisel, ühise müügivõrgu arendamisel ja turundusalase oskusteabe jagamisel Euroopa turul. Pikaajaline strateegiline leping võimaldab tulevikus koostööd jätkata ka muude valdkondade ühise arendamise nimel.

Gorenje tegevjuhi Franjo Bobinaci sõnul on strateegilise liidu loomine Panasonicuga ettevõttele ajaloolise tähtsusega, andes arenguvõimalust mõlemale osapoolele. “Panasonic on enam kui 100-aastase traditsiooniga ülemaailmne turuliider, Gorenje omab aga põhjalikke teadmisi Euroopa turgudest ja tarbijatest. Meie partnerlus loob mõlemale ettevõttele mitmeid uusi võimalusi, toodab meile mõlemale tulu ja toob kasu nii lõpptarbijale kui ka osanikele,” sõnas Bobinaci.

Panasonicu Euroopa allüksuse tegevjuht Laurent Abadie sõnas, et Gorenje käekiri innovatiivsete, stiilsete ja kõrgkvaliteetsete toodete arendustöös teeb ettevõttest Panasonicule ideaalse partneri. “Usume, et koostöö viib mõlemad ettevõtted olulisele kohale Euroopa kodutehnikatootjate turul. Kombineerides meie teineteist täiendavaid tooteid ja tootmistehnoloogiaid, müügikanaleid ja turundusteadmisi, ootame me väga, et tuua ühiselt Euroopa ja Venemaa tarbijateni targad ja ökoloogiliselt vastutustundlikud seadmed,” sõnas Abadie.

Gorenje ja Panasonic alustavad koostööd uuringute ja arendustöö ning tootmise ja müügi vallas: algab arendustöö uue generatsiooni pesumasinate väljatöötamisel ning Kesk- ja Ida-Euroopa turgudele suunatud külmkappide tootmisel. Lisaks integreeritakse Panasonicu kaubamärk ka Gorenje sisseehitatud ahjudele.

Head Uudised GoodNews