1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Hanno Tomberg: Juhid, rääkige rohkem ettevõtte vastutustundlikkusest!
Hanno Tomberg: Juhid, rääkige rohkem ettevõtte vastutustundlikkusest!

Hanno Tomberg: Juhid, rääkige rohkem ettevõtte vastutustundlikkusest!

Hanno Tomberg Foto allikas: www.csr.ee
Hanno Tomberg
Foto allikas: www.csr.ee

Eile anti Tallinnas 50 ettevõttele vastutustundliku ja jätkusuutliku ettevõtluse kvaliteediauhind. Kõige kõrgema taseme ehk kuldmärgisega pärjati esmakordselt ABB, Ericsson Eesti ja Manpower, mikroettevõtetest Loodusvägi ja Villapai.

Ettevõtteid tunnustanud EASi juhatuse esimees Hanno Tombergi sõnul on kõik 50 kvaliteedimärgise saanud firmat tunnustust väärt, ent ta kutsus ettevõtteid üles käituma veelgi vastutustundlikumalt: „Julgustan kõigi ettevõtete juhte veelgi enam mõtlema vastutustundlikkuse mõõtmes, sel teemal aktiivselt kaasa rääkima ja sõna võtma ning teineteisele eeskujuks olema.“

Tomberg tõi oma kõnes välja, et juba 2015. aastal on plaan käima lükata ärisektorile suunatud vastutustundliku ettevõtluse teemalised koolitusprogrammid ning anda sügisesel EASi Ettevõtluse Auhinna konkursil välja vastutustundliku ettevõtluse auhind. Lisaks avaldas ta lootust, et riik seab omanikuna ka riigiettevõtetele senisest selgemad ootused jätkusuutlikkuse ja vastutustundliku ettevõtluse osas.

Jätkusuutliku indeksi kvaliteedimärgised anti välja sel korral juba seitsmendat aastat. Märgise saanud 50 Eesti ettevõtte seas oli ka 10 mikroettevõtet ning 40 väike-ja keskmise suurusega ettevõtet. Marko Siller, Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht: „Seitse aastat tagasi indeksit koostama hakates võtsime tulemusi kokku 20 ettevõtte suuruses ringis. Täna oli saalis üle 200 inimese ja nende seas paljude Eesti juhtivate ettevõtete tippjuhid. Jätkusuutlikkuse ja vastutustundliku ettevõtluse teema on murdnud end projektipõhisest heategevusest ettevõtete strateegiasse.“

Tseremoonial osalesid teise seas ABB, Tallinna Sadama, Tallinna Lennujaama, Eesti Energia, TREV-2 Grupi, Danske Banki, SEB Panga, Swedbanki, ISS Eesti, Saku Õlletehase, Eesti AGA, Konekesko ja Manpoweri juhatuse esimehed ning veel mitmete ettevõtete tippjuhid.

Jätkusuutliku ettevõtluse indeksi kvaliteediauhinna saajate täieliku nimekirja leiad SIIT!

 

Head Uudised GoodNews