1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Hansgrohe võitis Red Dot 2014 disainiauhinna
Hansgrohe võitis Red Dot 2014 disainiauhinna

Hansgrohe võitis Red Dot 2014 disainiauhinna

The Front disaineridRahvusvaheline žürii tunnustas Axor ShowerPipe by Front dušisüsteemi „Best of the Best” tiitliga kvaliteetseima disaini eest.

Saksamaal Schwarzwaldis põhineval vannitoa- ja sanitaartoodete eksperdil Hansgrohe SE on põhjust rõõmustada: ettevõtte disaineribränd Axor koostöös Rootsi disainitrioga Front võitis rahvusvaheliselt tunnustatud disainiauhinna Red Dot kategoorias „Best of the Best” („parimatest parimad”).

Axori brändi juhi Philippe Grohe sõnul on „Best of the Best” auhind Axori kui disaineribrändi jaoks endiselt midagi väga erilist. „See on oluline rahvusvaheline tunnustus meie pingutustele tootedisaini ning vannitoa kui eluruumi kujundamise valdkonnas. Samuti annab see kinnitust meie strateegiale, mille kohaselt keskendume dušisegistite tootmises lisaks formaalsetele ja emotsionaalsetele omadustele ka funktsionaalsusele.”

Lisaks „Best of the Best” auhinnale Axor ShowerPipe dušisüsteemi eest tunnustas rahvusvaheline disainiekspertidest koosnev žürii Red Dot 2014 auhinnaga Frontiga koostöös loodud Axori dušitoodete sarja. Sama tunnustuse osaliseks said kvaliteetse ja innovatiivse disaini eest lambiga dušš Axor LampShower by Nendo, Hansgrohe Shower Select peidetud termostaadid, Hansgrohe Raindance Select S 240 üladušš, Hansgrohe Metris köögisegisti väljatõmmatava käsipihustiga ning Hansgrohe Logis valamusegistite sari. Lisaks disainile hindas Saksamaal Essenis kogunenud 40-liikmeline žürii konkursile esitatud toodete innovatiivsust, funktsionaalsust, ergonoomiat ning sobivust keskkonda.

Tippdisain ja mugav dušielamus Rootsist

Axor_WaterDream_FrontDisainitrio Front kujundatud uus dušisüsteem Axor ShowerPipe võimaldab meil kogeda vee liikumist selle kõige originaalsemas vormis. „Oma disainilahendusega soovisime pöörata tähelepanu tehnoloogia peidetud esteetikale eriti elegantses vormis, muutes torud, liited, ventiilid ja lehtrid võluvateks kujunduselementideks,” selgitas Charlotte von der Lancken Frontist. Nii saab näiteks lihtsast lehtrist ideaalsetes proportsioonides dušiotsik. Žüriile ei avaldanud muljet üksnes disain, vaid ka mugav ja loogiline kasutamine: „Axor ShowerPipe by Front kasutab traditsioonilisi tehnilisi vorme, et luua midagi uut, ja see on väga põnev. Dušisüsteemi puhtad jooned juhivad tähelepanu vee loomulikule voolamisteele, viies kasutaja tagasi lihtsamasse aega. Kasutamismugavus ning funktsionaalsus tagavad intensiivse dušikogemuse. Täpne silm detailidele muudab dušisüsteemi Axor ShowerPipe by Front väga veenvaks,” kommenteeris žürii.

Rahvusvaheline disain Schwarzwaldi piirkonnast

Kokku esitati konkursile 4815 toodet 1816 tootja poolt 53 erinevast riigist. Hansgrohe jaoks on kõrge tunnustus disaini eest saanud traditsiooniks: ulatuslik koostöö paljude tuntud disainerite ja arhitektidega on toonud ettevõttele juba enam kui 400 auhinda.

Head Uudised GoodNews