1. Avaleht
  2. Toode
  3. HEA TEADA! Andmekaitse avaldas juhised nutiseadmete mälu kustutamiseks
HEA TEADA! Andmekaitse avaldas juhised nutiseadmete mälu kustutamiseks

HEA TEADA! Andmekaitse avaldas juhised nutiseadmete mälu kustutamiseks

HEA TEADA! Andmekaitse avaldas juhised nutiseadmete mälu kustutamiseksAndmekaitse Inspektsiooni (AI) kodulehel saab tutvuda inspektsioonis valminud juhisega nutiseadmetest isiklike andmete kustutamiseks enne nende müümist, taaskasutusse andmist või utiliseerimist.

Tavalistest võtetest nutiseadmetest andmete kustutamiseks valiku “delete” abil enam ei piisa ja tulenevalt seadmes kasutatavate operatsioonisüsteemide erisustest ei ole paraku ka ainuõiget turvalist lahendust seadme sisemälu kustutamiseks.

Juhis ei kirjelda olukordi, kui kasutaja on andmed salvestanud pilve ja soovib neid sealt kustutada. Samuti ei ole juhis suunatud asutustele ja ettevõtetele, kellele võivad kehtida seadmete ja andmekandjate hävitamiseks või andmete kustutamiseks erinormid.

“Tehnoloogia kiire areng sunnib meid isiklikke digiseadmeid välja vahetama tihedamini kui kunagi varem. Igapäevakasutuses olevad erinevad seadmed, nagu laua- ja sülearvutid, nutiseadmed, aga ka fotoaparaadid sisaldavad täna muu info kõrval ka andmeid inimeste eraelu kohta ehk isikuandmeid. Kui kasutaja soovib oma seadet müüa või taaskasutusse anda, on ülimalt oluline tagada, et uuele omanikule ei läheks seadmega kaasa eelmise omaniku eraelulised andmed nagu e-kirjad, kontaktid, sõnumid, pildid või kõnelogid,” teatas inspektsiooni pressiesindaja.

Head Uudised GoodNews