1. Avaleht
  2. Majandus
  3. HEA UUDIS! Traditsiooniline Tallinna Raekoja platsi Jõuluturg tuleb ka sel aastal!
HEA UUDIS! Traditsiooniline Tallinna Raekoja platsi Jõuluturg tuleb ka sel aastal!

HEA UUDIS! Traditsiooniline Tallinna Raekoja platsi Jõuluturg tuleb ka sel aastal!

Foto: Sergei Zjuganov
Foto: Sergei Zjuganov

Jõuluturg alustab 21. novembril kell 16.50, on avatud  iga päev kell 10-19 ning jääb avatuks 10. jaanuarini 2015. Sooje jooke saab osta iga päev kuni kümneni õhtul.

Nagu igal aastal, pakub Jõuluturg külastajaile ka sel aastal palju põnevat. Taas uuendati lavakujundust. Laval on uhke LED-ekraan, lisatud on dekoratiivvalgustust, et ka „mustade jõulude“ korral tekiks Raekoja platsil soe jõulutunne. Uusaastaöö programm ootab kõiki 31.12.2014 kell 22 – 01.01.2015 kell 2.

Kultuuriprogramm on kavas aegadel, mil Raekoja platsil on rohkem külastajaid: reedeti kell 16-18, laupäeviti kell 17-19 ja pühapäeviti kell 12-14. Kokku astub sel imelisel pühadeperioodil laval üles ligi 100 kollektiivi 1700 esinejaga, sh Ellerheina mudilaskoor, E.T.A.Tantsukool, Free Flow Studio, Carolina tantsustuudio, tantsutrupp Modus ja palju rahvatantsuansambleid: Sõleke, Kullaketrajad, Pääsuke, Kuu ja Leigarid.

Pühapäeviti süüdatakse advendiküünal. Esimese advendi puhul tervitavad kõiki pühapäeval, 30. novembril kell 14, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja EELK praost Jaan Tammsalu.

Foto: Sergei Zjuganov
Foto: Sergei Zjuganov

Jõuluturul on suur valik kingitusi ja maiustusi. Kaubavalikus on suured kogused jõuluehteid, villaseid kampsuneid, mütse, salle, kindaid, karus- ja lambanahkseid susse ja veste ning imeilusaid käsitööna valminud küünlaid. Samuti saab siin osta toiduaineid – sinke, vorste, angersäga, leivatooteid, piparkooke, käsitöökompvekke ja teisi maiustusi, millest suurem enamus mahetoodang. Kohapeal nautimiseks jõuluroad, maiustused, piparkoogid ja glögi. Paljud meistrid tulevad kauplema ise, sest kes oskaks kaubast paremini rääkida, kui inimene, kes selle kasvatanud või valmistanud on.

Jõuluturg on koht kogu perele. Taas keerlevad karussellid pere pisematele, mis tehtud Peter Petzi kõige legendaarsemate karussellide järgi. Vaatamiseks on väljas põhjapõdrapere, kelle põdravasikas on nüüd päris suureks poisiks sirgunud ning lastega kohtumise puhul uued ja veelgi uhkemad sarved kasvatanud.

Põhjapõtradega koos saabub esimeseks advendiks kohale kauaoodatud jõuluvana, kes võtab oma majakeses lapsi vastu kuni Jõuluturu lõpuni – iga päev kella kaheteistkümnest kuni kuueni õhtul. Lapsed saavad tema juures käia luuletusi lugemas või laule harjutamas ning kellel see hästi välja tuleb või muidu hea laps on, see võib saada jõuluvanalt ka maiustuse.

Korraldajad loodavad, et Jõuluturul leiab igaüks enda jaoks midagi toredat – kes aitab tuttaval jõuluvanal kingikotti komplekteerida, kes tuleb lihtsalt mõnusat aega veetma – sõprade ja lähedastega sooje jooke rüübates ja kultuuriprogrammi nautides jõulutundest osa saama.

Veeda päev Tallinna Jõuluturul, mis pere ja sõpradega tundub kui imeline jõulumuinasjutt, kus justkui kõik on võimalik!

Külasta ka Tallinna Jõuluturu kodulehte!

Tule vaata, mis hakkab toimuma Jõuluturu Facebooki lehel!

 

Head Uudised GoodNews