1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Hiina president soovib kaubanduse liberaliseerimist! Eesti ettevõtted osalevad Hiina äri suursündmusel
Hiina president soovib kaubanduse liberaliseerimist! Eesti ettevõtted osalevad Hiina äri suursündmusel

Hiina president soovib kaubanduse liberaliseerimist! Eesti ettevõtted osalevad Hiina äri suursündmusel

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viis ettevõtted Eesti ühisstendiga 5.-10. novembrini esmakordselt toimuvale China International Import Expole (CIIE). Shangais toimuva suursündmuse näol on tegu Hiina presidendi Xi Jinpingi algatusega toetamaks kaubanduse liberaliseerimist, globaliseerimist ning avamaks Hiina turg kogu maailmale.

Messile ja ärifoorumile oodatakse osalema enam kui 100 riigi esindajaid nii ettevõtete kui ka ministrite tasemel. Eesti ettevõtetest osalevad AS Balsnack International Holding, EBM Grupp AS, Heimtal Spirits OÜ ja Saku Õlletehase AS.

Lisaks riiklikule ühisstendile külastab Shangaid ka maaeluministri juhitud äridelegatsioon ning meie ettevõtted osalevad ärikohtumistel ning sihtturuseminaril. 6. novembril võõrustatakse koostööpartnereid Eesti vastuvõtul Shanghais. Vastuvõtu ja ministri äridelegatsiooni korraldamisega tegeleb Maaeluministeerium koostöös Eesti Kaubandus-Tööstuskojaga.

EASi ettevõtluse keskuse juht Tanel Rebane rääkis, et ettevõtjate jaoks on CIIE näol tegemist piirkonna ühe olulisema kohtumispaigaga. „Hiina turu potentsiaal on tohutu. Tõsi sealsetel turgudel edu saavutamine nõuab aega, ettevalmistust ja kannatlikkust. Tihti on vaja oma tooteid või teenuseid mugandada sealsetele nõudmistele ja õppida tundma kohalikku kultuuri ning üpriski palju ka kohapeal viibida,“ ütles Rebane ja lisas, et mess on üks parimaid viise jalg ukse vahele saada.

Hiina turul juba tegutseva Balsnacki ekspordijuhi Marko Utsari sõnul on peamine eesmärk leida uusi koostööpartnereid Hiinas ja Aasia regioonis ning läbi selle suurendada eksporti. „Esitleme messil erineva maitsega kartulivahvleid, sest need tooted on Hiina turul juba müügis ja saanud positiivset tagasisidet, kuid soovime oma arengut kiirendada üle Hiina ja Aasia,“ ütles Utsar.

Messiala on kokku 270 tuhat ruutmeetrit ning seal osaleb üle 2800 ettevõtte rohkem kui 130 riigist või regioonist. Kohal on väga palju suurfirmasid ning nende seas üle 200 Fortune 500 ettevõtte.

Head Uudised GoodNews