1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Homme avab uksed Hotell Palace’i uus restoran Konrad
Homme avab uksed Hotell Palace’i uus restoran Konrad

Homme avab uksed Hotell Palace’i uus restoran Konrad

Restoran Konrad20. augustil avatakse Tallinna esinduslikumas hotellis Hotell Palace uus restoran Konrad, mille peakokaks on kuulus Eestichef Rene Uusmees.

Uus restoran, mis sai oma nime tunnustatud Eesti maalikunstniku Konrad Mägi järgi, loeb tipptasemel peakoka Rene Uusmehe juhtimisel enda missiooniks Eesti kokakunsti kaasaegset edasiarendamist. „Lähtume peamiselt erinevatest ajastumõjutustest Eesti toidukultuurile 20. sajandist kuni tänapäevani. Samas hetkekski unustamata moodsaid tehnoloogiaid, tavasid, trende ja muidugi kohalikku, puhast toorainet,“ ütles Konradi peakokk Rene Uusmees.

Paralleelselt Konradi juhtimisele restorani MEKK peakokana jätkav Uusmees on eelnevalt töötanud koka ja peakokana Radisson SAS hotellis, Meriton Grand hotellis ja Tallinn-Stockholm laevadel. Lisaks kokandusharidusele on ta läbinud erialased koolitused Belgias, Hispaanias, Šveitsis ja mujal maailmas. Uusmehe tunnustuste seas on Mare Balticum Trophy I koht 1997, ta on olnud Bocuse d’Or Eesti kandidaat 2010. Uuel töökohal Hotell Palace’i Konrad restorani peakokana kavatseb Uusmees jätkata moodsat Eesti köögikunsti arendamist ning kasutada võimalikult palju just Eestimaist ja mahetoodangut.

Tänavu 26. juunil peale põhjalikke renoveerimistöid avatud Hotell Palace’is on kokku 79 numbrituba, mis on varasemast avaramad ning sisekujundus on elegantne ja inspireeritud Konrad Mägi töödest. Hotelli soklikorrusele on ehitatud treeningsaal, bassein ja saunakompleks. Nii konverentsi kui ka pidulike bankettide korraldamiseks paikneb esimesel korrusel seminariruum, mis mahutab kuni 75 inimest. Restoran Konrad jätkab Hotell Palace hotellitubade sisekujunduses leiduvat tagasivaadet 1917–1940 perioodi kaunitele kunstidele, kombineerides nii kirjanduse ja maalikunsti kaasaegse kokakunstiga.

„Pika ajalooga hotell on saanud uue sisekujunduse, kuid selle klassikaline atmosfäär on säilitatud ka pärast põhjalikke renoveerimistöid. Lisaks on paranenud konverentside korraldamise ning lõõgastumis- ja sportimisvõimalused,“ ütles Hotell Palace’i opeeriva TallinnHotelsi tegevjuht Ain Käpp.

Hotell Palace’i hoone on valminud 1937. aastal ning oli Tallinnas esimene hoone, mis ehitati spetsiaalselt hotelliks. 1959. aastal ehitati hotellile juurde Pärnu maantee poolne tiib. Hoone viimane täielik renoveerimine toimus 1989. aastal.

Head Uudised GoodNews