1. Avaleht
  2. Toode
  3. Honda uusim ASIMO humanoidrobot teeb oma Euroopa debüüdi
Honda uusim ASIMO humanoidrobot teeb oma Euroopa debüüdi

Honda uusim ASIMO humanoidrobot teeb oma Euroopa debüüdi

All-New_ASIMO_On_Location
ASIMO

Honda humanoidroboti ASIMO uusima põlvkonna esindaja astus täna Brüsselis esmakordselt Euroopa avalikkuse ette.

Uus ASIMO, mis suudab Honda lootuste kohaselt tulevikus aidata abivajavaid inimesi, sisaldab endas mitmeid eelnevate põlvkondadega võrreldes olulisi tehnoloogilisi edusamme. Nende hulka kuuluvad nii täiustatud Intelligentsus, käte tõhusam liikuvus (suudab avada pudelit ja valada välja jooki või väljendada end viipekeeles) kui ka võimekus joosta kiiremini, joosta tagurpidi, liikuda ühtlasemalt trepist üles ja alla ning isegi hüpata.

Edusammud viivad Honda veel ühe sammu võrra lähemale koduses keskkonnas või mujalgi praktiliselt kasutatava roboti loomisele.

Uue ASIMO juurde kuulub Honda otsustusvõimeliste robotite uuringute käigus välja töötatud rida uusi võimeid, mis aitavad robotil kohandada oma käitumist reaalajas vastavalt ümbritsevale keskkonnale.

ASIMO
ASIMO

Intelligentsusvõimekuse areng:

  • ASIMO suudab nüüd ära tunda mitme samaaegselt kõneleva inimese nägusid ja hääli.
  • ASIMO suudab peatada oma pooleli oleva tegevuse ja muuta oma käitumist vastavalt teise poole kavatsustele. Näiteks suudab ASIMO nüüd ennustada suunda, kuhu inimene kõnnib ja valida endale kokkupõrke vältimiseks teise tee.

Füüsilise võimekuse areng:

  • ASIMO suudab nüüd joosta kiirusega 9 km/h (3 km/h kiiremini kui tema eellane).
  • ASIMO suudab joosta ka tagurpidi, hüpata ning järjest ühel jalal hüpelda.

Täiustatud ülesannete teostamise võimekus:

  • Uuel ASIMO-l on kõrgelt arenenud osavad mitme sõrmega käed.
  • Koos objekti tuvastamise tehnoloogiaga võimaldavad need robotil täita keerukaid ülesandeid, näiteks tõsta klaaspudelit ja keerata lahti korki või hoida papptopsi ja valada sinna vedelikku ilma topsi lömastamata.
  • Samuti suudab ASIMO väljendada end viipekeeles (jaapani ja ameerika viipekeeles).
UNI-CUB β
UNI-CUB β

Samuti teeb Euroopa esmaesitluse uus personaalne liikurseade UNI-CUB β (beeta), millel on Honda igasuunaline veorattasüsteem ja mis kasutab Honda ulatuslikust kahejalgsete humanoidrobotite uuringust välja kasvanud tasakaalu juhtimise tehnoloogiat.

Need tehnoloogiad lubavad UNI-CUB β sõitjal liikuda edasi, tagasi, küljelt-küljele ja diagonaalselt – selleks tuleb vaid oma keharaskust nihutada ja end soovitud sõidusuunas kallutades.

UNI-CUB β
UNI-CUB β

„Honda demonstreerib esmakordselt Euroopas täiesti uut ASIMO-t – Honda erakordse humanoidrobotite uuringu uusima põlvkonna esindajat,” sõnas ASIMO peainsener Satoshi Shigemi.

„ASIMO eelnevad põlvkonnad demonstreerisid liigutuste erakordset sujuvust ja kiirust. Uus ASIMO viib liikuvuse, ülesannete täitmise võimekuse ja inimestega suhtlemise uuele tasandile ning aitab Honda sammu võrra lähemale lõppeesmärgile, milleks on abivajajaid tõhusalt abistava roboti loomine.”

Uus ASIMO ja UNI-CUB β tegid oma Euroopa debüüdi Belgia pealinnas Brüsselis ASIMO Studios toimunud pressikonverentsil. ASIMO Studio on Honda Roboticsi kommunikatsioonikeskus Euroopas.

 

 

Head Uudised GoodNews