1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ida-Virumaa uue tegevuskava peamisi eesmärke on ettevõtlusaktiivsuse suurendamine
Ida-Virumaa uue tegevuskava peamisi eesmärke on ettevõtlusaktiivsuse suurendamine

Ida-Virumaa uue tegevuskava peamisi eesmärke on ettevõtlusaktiivsuse suurendamine

EttevõtlusValitsuses täna heakskiidu saanud Ida-Virumaa tegevuskava aastani 2020 näeb ühe peamise eesmärgina ette ettevõtlusaktiivsuse kasvatamist maakonnas ja majanduskeskkonna atraktiivsemaks muutmist nii suurinvestoritele kui väikeettevõtjatele.

Siseministeeriumi eestvõttel valminud arengudokumendi järgi on piirkonna üks peamisi kitsaskohti madal ettevõtlusaktiivsus. Selles osas ei ole viimastel aastatel olulist muutust toimunud – kasv on aastatel 2009-2012 Ida-Virumaal olnud Eesti madalaimaid.

Kuna ajalooliselt on tegemist tööstuspiirkonnaga, on hõivatus tööstussektoris Eesti kõrgeim. Selle mündi teiseks pooleks on aga madal ettevõtlusaktiivsus, seisab tegevuskavas. Kuigi nii era- kui avalik sektor on piirkonda teinud suuri investeeringuid ja loodud on palju uusi töökohti, ei ole maakonna sotsiaalne keskkond ja atraktiivsus märgatavalt paranenud.

Arengukava järgi on maakonnal väga kõrge majanduspotentsiaal mitte ainult traditsioonilises maavarade kasutamise ja energeetika sektoris, vaid tulenevalt Euroopa Liidu ja Venemaa piiriäärsest asukohast ka logistikas ja transiidisektoris, turismi- ja puhkuseteeninduses ja veel mitmetes teistes sektorites.

Muuhulgas aitavad tegevuskava ellu viia Euroopa Liidu 2014–2020 eelarveperioodi vahendid, näiteks siseministeeriumi kavandatavatest regionaalarengu meetmetest on kavandatud Ida-Virumaale jõudma 53 miljoni euro ulatuses struktuuritoetuse vahendeid.

Head Uudised GoodNews