1. Avaleht
  2. Majandus
  3. INNOVATSIOON! Starmani ja Nokia koostööna luuakse 10Gbps võimekusega võrk Eestis
INNOVATSIOON! Starmani ja Nokia koostööna luuakse 10Gbps võimekusega võrk Eestis

INNOVATSIOON! Starmani ja Nokia koostööna luuakse 10Gbps võimekusega võrk Eestis

Starman2Eesti juhtiv telekommunikatsioonifirma Starman ja Nokia alustavad koostööd Euroopas innovatiivse 10Gbps võrgulahenduse ehk nn 10G EPON fiiberoptilise võrgu ehitamiseks. Suvekuudel tehakse uue tehnoloogia labori- ja kliendikatsetused ning lõplik otsus tehnoloogia kasutuselevõtu osas tehakse aasta lõpus.

Starmani tehnoloogiadirektori Jaanus Erlemanni sõnul on Starmani eesmärk pakkuda klientidele just neile vajalikke ja sobivaid kaasaegseid teenuseid täna, homme ja kaugemas tulevikus.

“Viimastel aastatel on internetitarbimine kasvanud kordades – seda veab tehnoloogia areng ning vajadus kasutada kodudes korraga mitut erinevat internetiühendusega seadet. Kasvab ka asjade interneti levik. Internet kolib ka kodutehnikasse, mitte pelgalt nutiseadmetesse. Interneti tarbimismahtude kasvu teenindamiseks valisime kuni 10Gbps kiirust võimaldava 10G EPON tehnoloogia,” ütles Erlemann.

Starman3

Nokia Fixed Networks äriüksuse juht Federico Guillēn märkis, et telekommunikatsiooniettevõtted jälgivad kõikjal maailmas oma äritegevust planeerides kiireid muutuseid tarbijakäitumises ja kasutajakogemuse tagasisidet ning tänane trend näitab selgelt andmesidemahtude märgatavat kasvu. “Nokia uue põlvkonna fiiberoptilised lahendused on suunatud andmesidekiiruse viimisele uuele tasemele, mis omakorda võimaldab telekomioperaatoril arendada täiesti uut kvaliteeti pakkuvaid teenuseid,” lisas Guillēn.

Starman

Starmani tehnoloogiadirektori sõnul valiti partneriks Nokia, sest tegemist ei ole pelgalt riistvara tarnijaga vaid toob Eestisse täislahenduse, investeerides projekti oma tippspetsialistide teadmisi ja aega. “Investeeringuid klientidele interneti koju viimiseks tuleb teha kaugemale tulevikku vaadates.  Täna tuleb valida tehnoloogia, mis võimaldab pakkuda klientidele  sümmeetrilist ühendust üle 1Gbps. Otsustasime jätta mõned tehnoloogiad vahele ning võtta koht sisse uues high speed 10G võimekusega rongis,” lisas ta.

Head Uudised GoodNews