1. Avaleht
  2. Majandus
  3. International Finance Magazine tunnustas LHV Pärsia Lahe Fondi
International Finance Magazine tunnustas LHV Pärsia Lahe Fondi

International Finance Magazine tunnustas LHV Pärsia Lahe Fondi

International Finance Magazine tunnustas LHV Pärsia Lahe Fondi
Londonis toimunud auhinnatseremoonial anti auhinnad üle fondijuht Joel Kukemelkile ja LHV Varahalduse juhile Mihkel Ojale

LHV Pärsia Lahe Fond võitis ajakirja International Finance Magazine auhinna 2014. aasta GCC regiooni kõige kiiremini kasvava aktsiafondi kategoorias. LHV Varahaldus tunnistati samas parimaks Eesti fondihalduriks.

Eile Londonis toimunud auhinnatseremoonial anti auhinnad üle fondijuht Joel Kukemelkile ja LHV Varahalduse juhile Mihkel Ojale.

Oja sõnul on tunnustus rõõmustav. „LHV Pärsia Lahe Fond on regiooni riikidesse investeerinud juba seitse aastat ja selle ajaga on kogunenud hea ekspertteadmine GCC riikide väärtpaberiturgude toimimisest. See tuleb tänasel päeval kindlasti kasuks, kuna regiooni turud on viimastel aastatel näidanud teistest paremat kasvu ning globaalsed investorid alles avastavad võimalusi GCC riikidesse investeerida,“ rääkis Oja. „Eesti suuruselt teise pensionihaldurina on meil samuti hea meel, et LHV on fondihaldurina esile tõstetud,“ lisas Oja.

Auhinna andis välja International Finance Magazine.

LHV Pärsia Lahe Fond investeerib GCC ehk Pärsia lahe koostöönõukogu riikide börsil kaubeldavatesse ettevõtetesse. GCC riigid on Araabia Ühendemiraadid, Katar, Saudi Araabia, Omaan, Kuveit ja Bahrein. GCC turud moodustavad mahult 2% maailma aktsiaturgudest.
LHV Pärsia Lahe Fondi maht on rohkem kui 47,5 miljonit eurot. LHV Pärsia Lahe Fond on varasemalt valitud Zawya Thomson Reutersi poolt parimaks GCC aktsiafondiks nii aastal 2012 kui aastal 2013. Fondil on viimase 5 aasta tulemuste eest omistatud kõrge 4-tärni Morningstari reiting ja fondijuhile Joel Kukemelkile kõrge Citywire’i A reiting.

Head Uudised GoodNews