1. Avaleht
  2. Majandus
  3. IVOL ja Eesti Energia asutasid andekate noorte energiafondi
IVOL ja Eesti Energia asutasid andekate noorte energiafondi

IVOL ja Eesti Energia asutasid andekate noorte energiafondi

13. septembril sõlmisid Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit (IVOL) ja Eesti Energia koostööleppe, millega pandi alus Ida-Virumaa andekate noorte energiafondile. Eesti Energia panustab fondi 5000 eurot, IVOLi toetus on 1500 eurot.

Energiafondi eesmärk on toetada piirkonna koolinoorte huvitegevust ja kogukonna arengut. Fond otsib toetusele kandideerijad sihtotsinguga koostöös Ida-Virumaal huvitegevust korraldavate isikutega. Andekatele 7-19-aastastele noortele saab taotleda toetust näiteks spordivõistlustel käimiseks, huvitegevusega seotud vahendite soetamiseks, kunstinäitustel, konkurssidel, olümpiaadidel või mujal osalemiseks.

„Viimase rahvaloenduse andmetel elab Ida-Virumaal ligi 20 000 kooliealist last. IVOL on huvitatud neile igakülgse ja täisväärtusliku arengu võimaldamisest, mis tähendab lisaks põhi- ja üldharidusele ka tänapäevasel tasemel huvihariduse pakkumist. Usume, et koostöös kohalike huvikeskustega saab energiafondist tugev hüppelaud tublidele noortele,“ selgitas IVOL esimees Veikko Luhalaid värske fondi asutamist.

Eesti Energia kaevanduste juhi Veljo Aleksandrovi sõnul on Eesti Energia suure tööandjana seotud paljude Ida-Virumaa perekondadega. „Suur osa Eesti kultuuri- ja sporditipptegijatest on pärit just väikestest piirkondadest. Kutsusime noortefondi ellu selleks, et innustada Ida-Virumaa noori oma potentsiaali ära kasutama. Loodame, et tänu fondile ei jää ühelgi andekal noorel unistused majanduslikel põhjustel ellu viimata,” rääkis Aleksandrov.

Toetusi antakse välja kaks korda aastas. Fondi esimene taotlustevoor avatakse oktoobris ning esimesed toetuse saajad kuulutatakse välja käesoleva aasta jõulude ajal. Järgmise vooru toetuse saajad selguvad 2014. aasta juunis lastekaitsepäeval.

Jätkusuutliku kogukonna arendamisele keskenduv energiafond toimib kaasates kohalikke omavalitsusi, ettevõtteid ja eraisikuid. Fondile annetades aitab toetaja kaasa Ida-Virumaa noorte mitmekülgsele arengule ja metseenluse arendamisele Eestis.

Head Uudised GoodNews