1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Jätkusuutliku ettevõtluse indeks analüüsib firmade mõju ühiskonnale
Jätkusuutliku ettevõtluse indeks analüüsib firmade mõju ühiskonnale

Jätkusuutliku ettevõtluse indeks analüüsib firmade mõju ühiskonnale

Tänasest kuni 17. novembrini on avatud jätkusuutliku ettevõtluse indeksi küsimustik, millele oodatakse vastama ettevõtteid, kes soovivad saada tagasisidet ja tunnustust oma tegevusele vastutustundlikkuse ja jätkusuutlikkuse vaatenurgast.

Kuuendat korda toimuv indeks käsitleb teemasid alates ettevõtte rollist kogukonnas, keskkonnajuhtimisest, töötajasõbralikkusest ja vastutustundlikust turukäitumisest kuni jätkusuutlikkust väärtustava äristrateegia ja kolmikmõõtme (sotsiaal-, loodus- ja majanduskeskkond) aruandluseni välja.

Indeksit korraldava Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuhi Marko Silleri sõnul on see kõige tähtsam jätkusuutliku ja vastutustundliku ettevõtluse alane ettevõtmine Eestis: „Ühelt poolt pakume ettevõtetele hinnangu hetkeseisust ja soovitusi edasiliikumiseks. Teisalt saame aga hea ülevaate, mis tasemel Eesti ärimaastik tervikuna täna on. Oleme näinud viimastel aastatel selget arengut – teema muutub ettevõtete jaoks oluliseks, liigume heategevuse kesksest vastutustundlikkusest põhitegevusega seotud strateegilise jätkusuutlikkuse poole. Aga palju on minna, eriti võrdluses arenenud välisriikidega.“

Vajaliku taseme saavutanud firmasid tunnustatakse kvaliteedimärgisega, mille määravad täidetud küsimustike põhjal pea 30 eksperdist koosnev hindamismeeskond koos KPMG Balticsi audiitoritega. Eelmise aasta indeksi põhjal kannavad kvaliteedimärgist 34 organisatsiooni, nende seas mitmed väikeettevõtted – näiteks Ecoprint, Chemi-Pharm, Vestman Grupp, Koidulapark Hotell, BaltCap ja Villapai.

Indeksis osalemiseks tuleb ettevõtetel täita küsimustik http://www.csr.ee/jatkusuutliku-ettevotluse-indeks/ lehel 17. novembriks.

Tulemused avaldatakse Äripäevas 2014. aasta veebruaris.

Indeksi eesmärk on aidata ettevõtetel analüüsida, kuidas tegutseda keskkonna, kogukonna ja äriga seotud sidusgruppide suhtes vastutustundlikumalt ning kujundada seeläbi jätkusuutlikku ärimudelit ja olla majanduslikult edukam. Indeks viiakse läbi Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, EBSi ja Äripäeva koostöös. Partneritena löövad kaasa KPMG Baltics, Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon, Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE, Tarbijakaitseamet, Justiitsministeerium, Tallina Tehnikaülikooli algatus Eesti Mitmekesisuse Kokkulepe, MTÜ Vaba Tahe ja Fairtrade Eesti. Kokku on eelnevatel aastatel indeksil osalenud pea 150 ettevõtet.

Head Uudised GoodNews