1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Juba teist aastat järjest pälvis ACME “If design awards 2014” mainekad auhinnad
Juba teist aastat järjest pälvis ACME “If design awards 2014” mainekad auhinnad

Juba teist aastat järjest pälvis ACME “If design awards 2014” mainekad auhinnad

acme logoJuba teist aastat järjest pälvis Leedu ettevõte „ACME Europe“ maineka konkursi “iF design awards 2014“ auhinnad. Sel aastal väärisid auhinda koguni kaks toodet: sülearvuti kott-seljakott „PEAK“ ja kõrvaklapid „MOON“. Selle konkursi ajaloos on ACME ainus Balti riikide ettevõte, kellele on omistatud koguni kolm auhinda . Eelmisel aastal pälvis auhinna arvutihiir “PEANUT”.

Juba 1953 aastast iga-aastaselt Sakasamaal korraldatav konkurss „If design awards 2014“ on suurim disainikonkurss Euroopas. Konkursi auhinda määratletakse kui ainulaadse disaini tunnustust ning standardtoodete kvaliteedi rajatähist, mida tunnustavad tootjad, disainerid, meediaesindajad ja kliendid.

Konkursi žürii liikmeteks on kogu maailmas tunnustatud disainerid. Sel aastal hindas žürii toodete disaini, jätkusuutlikkust, uudsust, keskkonnasäästlikkust, funktsionaalsust, ergonoomikat, ohutust, tootemargi väärtust ja universaalsust. Toodetele määratakse kolme erikategooria auhinnad – parima toote-, kommunikatsiooni- ja pakendidisaini eest. Tootedisaini kategoorias oli võistlustules 3249 osalejat.

Enamus teisi tootekategooria auhinna pälvijatest on „A klassi“ kaubamärgi tooted, nt „Apple“, „Philips“, „Sony“, „HTC“ jne. Selles mõttes oleme tagasihoidlikumad tegijad. Selliste „gigantidega“ pole kerge võistelda, seetõttu on tunnustus veelgi väärtuslikum. Miljonilist eelarvet meil pole, ning just uudsed loomingulised lahendused on meie edu aluseks“ – jagas oma rõõmu tootearendusdirektor Ignas Rumbutis.

Mõlemad auhinnatud tooted on uue tooteliini „Urban harmony“ arvutitarvikud, mis on mõeldud stiilsele, liikuva eluviisiga linlasele. Nende toodete peamiseks ühiseks omaduseks on uudse disainilahendusega saavutatud funktsionaalsus. Tooted sobivad hästi linnaelu intensiivse rütmiga, ning aitavad seal sisemist tasakaalu säilitada.

Koti-seljakoti „PEAK“ eeliseks on see, et ühe käeliigutusega saab muuta selle funktsiooni – tõmmates õlarihmu kas üles või alla. Kõrvaklappidel „MOON“ on väga vähe komponente, mis tagab toote kerguse, „puhta“ disaini, vastupidavuse, ning ka soodsa hinna.

„Tänapäeva inimesed on väga liikuvad ja neid kummitab ajapuudus. Pole aega süüa, magada, sportida… Nad vajavad esemeid, mida saab nii töötades kui ka puhates kasutada. Seetõttu on erilist tähelepanu pööratud toodete funktsionaalsusele“, – selgitas disainer Julius Bučelis.

Eelmisel aastal omistati kogu „Urban harmony“ tooteliinile rahvuslik preemia „Inovacijų prizas 2013“. Ka selle tooteliini mini-kõrvaklapid „JUNGLE earphones“ pälvisid Leedu disainerite auhinna „Geras dizainas 2013“. Lisateavet käesolevate toodete kohta leiate: www.urbanharmony.eu.

Head Uudised GoodNews