1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kalevi laulupeošokolaadid toetavad rahvapeo traditsiooni säilimist
Kalevi laulupeošokolaadid toetavad rahvapeo traditsiooni säilimist

Kalevi laulupeošokolaadid toetavad rahvapeo traditsiooni säilimist

KalevKalevi laulupeošokolaadid toetavad rahvapeo traditsiooni säilimist Eesti suurim magusatootja Kalev toob seoses suvel toimuva XXVI laulu- ja XIX tantsupeoga turule erikujundusega šokolaaditahvlid, millega toetatakse rahvapeo traditsiooni jätkumist Eestis.

Kalev AS-i turundusdirektori Anne Tääkre sõnul on kommivabrik läbi aastakümnete valmistanud laulu- ja tantsupidude puhul spetsiaalse kujundusega maiustusi. Traditsioon jätkub ka tänavu.

“Laulu- ja tantsupidu on Eesti rahva kõige suurem pidu, mille tähistamiseks ja toetamiseks oleme valmis saanud rahvusliku kujundusega šokolaaditahvlid. Lõbusas ja humoorikas võtmes kujundatud kolmes erinevas pakendis on peidus eestlaste üks lemmikmaiuseid – piimane ja mahe šokolaad, mida sobib kinkida igale laulu- ja tantsuhuvilisele, nii suurele kui väiksele pidulisele,” kirjeldas Tääkre.

Ühtlasi on erikujundusega šokolaaditahvlite eesmärgiks toetada laulu- ja tantsupeo traditsiooni jätkumist Eestis. “Müüdud šokolaaditahvlite pealt annetab Kalev osa tulust koori- ja tantsuliikumise toetuseks loodavasse stipendiumifondi, mille eesmärk on kaasa aidata laulu- ja tantsupeo traditsiooni jätkumisele,“ selgitas Tääkre.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA teabejuht Sten Weidebaumi sõnul on Kalevi otsus toetada Eesti laulu- ja tantsupeo traditsiooni tänuväärt ja tore. “Ma tõesti usun, et Kalevi šokolaadid toovad natuke seda seletamatut peotunnet meie igasse päeva ja aitavad rõõmu sõpradega jagada. Laulu- ja tantsupeo teemalisi suveniire meil täna paraku ülearu palju müügil ei ole ning seetõttu on eriti hea meel, et vana ja väärikas Kalev seda tühimikku oma kaunite toodetega täitma asus,” lausus Weidebaum.

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu toimub Tallinnas 4.-6. juulil 2014. Kalevi laulu- ja tantsupeoteemalised 100-grammilised piimašokolaadid jõuavad Eesti poelettidele alates veebruarist ning on saadaval kuni augustini 2014. AS Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ja müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel. Enamik, s.o. ca 88% Kalevi toodangust müüakse Eestis. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa.

Head Uudised GoodNews