1. Avaleht
  2. Majandus
  3. KANDIDEERI I Tehnopol Startup Inkubaator ootab hoogsasse kasvuprogrammi kosmosetehnoloogia iduettevõtteid
KANDIDEERI I Tehnopol Startup Inkubaator ootab hoogsasse kasvuprogrammi kosmosetehnoloogia iduettevõtteid

KANDIDEERI I Tehnopol Startup Inkubaator ootab hoogsasse kasvuprogrammi kosmosetehnoloogia iduettevõtteid

Tehnopol Startup Inkubaator kutsub kõiki kosmosetehnoloogia idu- ja kasvuettevõtteid kandideerima Go2Space-HUB kasvuprogrammi. Programmi eesmärk on toetada kosmosetehnoloogia valdkonna ettevõtete hoogsat kasvu ja arengut.

Eesti kosmosetehnoloogia iduettevõtteid oodatakse kandideerima Tehnopol Startup Inkubaatorisse Tallinnas. Programm vältab aasta ja selle osaks on töö mentoritega, koolitused, kogukonna üritused, mugav kontor ja kohtumised investoritega, demo päevad ja globaalset kasvu toetavad kosmosevaldkonna üritused.

Samuti on avatud kosmosevaldkonna iduettevõtetele taotlusvoor Instituto Pedro Nunes Coimbra, Portugali inkubatsiooniprogrammi, mis vältab aasta. Kasvuettevõtetel on võimalus kandideerida 3 kuulisesse online kiirendiprogrammi, mille sisu luuakse Hispaanias, Madridis.

Parimate ettevõtete vahel läheb programmi lõpus jagamisele 12 000 euro väärtuses kasvu toetavat mentornõu.

Programmiga oodatakse liituma:

  • kosmosevaldkonnaga seotud projekte Euroopa digitaliseerimiseks (nt suurandmed, IoT, tark linn, tark transport);
  • kestlikku arengu plaane toetavaid kosmosevaldkonna projekte (madala süsiniku tulevik, sotsiaalne mõju);
  • kaitse ja turvalisuse kosmosevaldkonna projekte (nt. küber, militaarturvalisus, suurandmed, fintech);
  • kosmosetehnoloogia tipptase (kosmose upstream ja downstream sektor).

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi, Kadri Tammai sõnul ootab Eesti inkubaatorisse kandideerivaid iduettevõtteid hoogne ja tugev kasvuprogramm. “Inkubatsiooniprogrammiga liitunud kosmosevaldkonna iduettevõte saab endale kogenud võtmementori, toe parimatelt valdkondlikelt mentoritelt, osaleb praktilises koolitussarjas, kogub kontakte iduettevõtete kogukonnas ja rahvusvahelistes investorvõrgustikes ning saab kasutada inkubaatori kaasaegseid avatud kontori ruume,” rääkis Tammai. Tänapäeval on enesele teadmata väga paljud ettevõtted kosmosetehnoloogiatega seotud – erinevad robootikalahendused, droonid, satelliidiandmed jne. See on selgelt tõusuteel valdkond, selgitas Kadri Tammai.

Head Uudised GoodNews