1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Koalitsioon „Ettevõtted HIV vastu” kasvas kõigi aegade suurimaks
Koalitsioon „Ettevõtted HIV vastu” kasvas kõigi aegade suurimaks

Koalitsioon „Ettevõtted HIV vastu” kasvas kõigi aegade suurimaks

Koalitsiooniga „Ettevõtted HIV vastu“ ühinesid ravimiettevõte AbbVie ja tervishoiu- ning sotsiaalteenuseid pakkuv Corrigo. Tänaseks on HIV-epideemia peatamisse panustavaid ettevõtteid ühendav koalitsioon kasvanud läbi aegade suurimaks, koondades 14 Eestis tegutseva ettevõtte pingutused.

Koalitsioon „Ettevõtted HIV vastu“ loodi 2007. aastal ja tegemist on ainsa ühendusega Eestis, mis kaasab HIV-epideemia peatamisse ärisektori ning keskendub ennetustöös aktiivsele tööealisele elanikkonnale.

Corrigo OÜ on Ida-Virumaal 10 aastat tegutsenud tervishoiu- ja sotsiaalteenuseid osutav ettevõtte. AbbVie Biopharmaceuticals GmbH on rahvusvaheline ravimiettevõte.

Corrigo arendusjuhi Merit Lillelehe sõnul on HIV-viirusega võitlemine ettevõtte igapäevatöö osa: “Koalitsiooniga liitumine aitab viia meie ideed ja praktilised kogemused laiema avalikkuseni. Ühiselt suudame anda maksimaalse panuse viiruse leviku tõkestamiseks ja kahjude vähendamiseks.”

AbbVie Balti regioonijuhi Ronald Beno sõnul on ettevõtted koalitsiooniga riigile vabatahtlikkuse alusel appi tulnud säästmaks Eesti inimeste elu ja tervist: “Koalitsiooni tegevus avaldab lähemat või kaudsemat mõju igale Eesti inimesele. Tõstes inimeste teadlikkust ja vähendades riskikäitumist hoiame ära võimalikke nakatumisi. Iga välditud nakatumine on aga otsene riigi ravikulude kokkuhoid.”

Koalitsiooni “Ettevõtted HIV vastu” tegevjuht Keit Fomotškini sõnul on kõik koalitsioonis olevad ettevõtted andnud suure panuse selleks, et HIV-küsimus on muutunud teadvustamata probleemist prioriteetseks ühiskondlikuks teemaks: “Koalitsiooni tegevusel on äärmiselt oluline roll selles, et uute HIV-nakatunute arv Eestis on viimase viie aasta jooksul rohkem kui poole võrra vähenenud ja inimeste valmisolek HIV-testi teha kasvanud. Corrigo ja AbbVie liitumisega laieneb koalitsiooni kandepind ja panus HIV-epideemia peatamisse veelgi.”

Head Uudised GoodNews