1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kõige sagedamini külastasid Forum Cinemas kinosid 2013. aastal lastega pered
Kõige sagedamini külastasid Forum Cinemas kinosid 2013. aastal lastega pered

Kõige sagedamini külastasid Forum Cinemas kinosid 2013. aastal lastega pered

Kõige sagedamini külastasid Forum Cinemas kinosid 2013. aastal lastega pered2013. aastal külastas Forum Cinemas kinosid Tallinnas, Tartus ja Narvas 1,25 miljonit vaatajat. Agaraimad kinokülastajad olid aasta jooksul lastega pered – nende toel moodustasid animafilmide vaatamised 2013. aasta külastustest tervelt veerandi.

Enim külastajaid kogus sarnaselt teistele Eesti kinodele animafilm “Mina, Supervaras 2”, mida Forum Cinemas kinodes käis vaatamas enam kui 47 000 vaatajat. Kino kümne populaarseima filmi hulgas leidub arvukalt teisigi animafilme – külastajate teiseks lemmikuks olid „Kruudid“ ning kõrge vaadatavusega hiilgasid ka „Kollide ülikool“, „Turbo“ ja „Smurfid 2“. Filmide esikümnesse pürginud viie animafilmi vaatajate hulk moodustas 12% kõigist 2013. aasta kinokülastustest.

Forum Cinemas kinode 2013. aasta vaadatuimate filmide edetabeli neljandalt kohalt leiab fantaasiarikka seiklusfilmi „Kääbik: Smaugi laastatud maa“, mis jõudis kinodesse alles 13. detsembril ning kogus loetud päevadega ligi 29 000 vaatajat. Kääbiku võidukäik on jätkunud jaanuari esimestel nädalatel, mistõttu on film tõenäoliselt kindlustanud endale koha juba ka 2014. aasta populaarseimate filmide seas.

Kuigi 3D filmide vaatajate hulk on jõudsalt tõusuteel, vaatas 69% aasta jooksul kino külastanud inimestest jätkuvalt 2D formaadis filme. Kõrge 3D filmide külastuste osakaaluga hiilgas 2013. aastal Narva Astri kino, kus 3D formaadis linastusi nautis ligi 50% külastajatest.

Vaatajanumbreid kasvatasid ka Forum Cinemas kinodes linastuvad ooperi-, balleti- ja teatrilavastuste ülekanded. Populaarseimaks kujunes New York Metropolitan Opera lavastus Jevgeni Onegin, mille erilinastustest sai osa üle 1300 inimese. Ühtekokku nautis Metropolitan Live ooperilavastuste ülekandeid Forum Cinemas kinodes üle 8000 külastaja.

Kinokülastajad rikastasid oma filmielamust ka kinos müüdavate suupisteid ja karastusjooke nautides. 2013. aasta jooksul jõid kinokülastajad filmi vaadates ligi 450 000 topsi karastusjooke, sõid üle 300 000 karbi popkorni ja pea 74 000 kotti komme.

Igati hoogsa alguse on saanud ka 2014. aasta kinohooaeg. Oscari-nominatsioonide ja Kuldgloobuste pälvimise põhjal võib hakata tegema juba ennustusi tuleva aasta kassahittide kohta. Forum Cinemas kinokavas leidub hetkel ning lisandub lähinädalail 6 filmi, mis kandideerivad tänavu parima filmi Oscarile – nendeks on „Gravitatsioon“, „Kapten Phillips“, järgmisel nädalal esilinastuv „12 aastat orjana“ ning samuti peatselt meie publikut rõõmustavad „“Ameerika afäär“, „Elujanu“ ja „Wall Streeti Hunt“. „Ameerika afäär“ ja „12 aastat orjana“ pälvisid kõrgeimaid preemiaid ka Kuldgloobuste jagamisel – esimene noppis parima komöödiafilmi, parima komöödiafilmi naispeaosatäitja ja parima naiskõrvalosatäitja Kuldgloobuse, teine tituleeriti aga parimaks draamafilmiks.

Head Uudised GoodNews