1. Avaleht
  2. Toode
  3. Kolmapäeval selgub parim kodune rukkileib
Kolmapäeval selgub parim kodune rukkileib

Kolmapäeval selgub parim kodune rukkileib

Kolmapäeval selgub parim kodune rukkileib20. novembril toimub Eesti vanima leivaküpsetaja Leiburi poolt välja kuulutatud konkursi „Leiburi Leivategu 2013“ finaal, kus selgub tänavune Eesti parim kodune rukkileib ja selle küpsetaja.

Septembris välja kuulutatud konkursile laekus mitmelt poolt üle Eesti ligi 60 rukkileiva retsepti. Finaali pääses seitse leivaküpsetajat Eesti eri paikadest.

“Leiburi Leivategu 2012” finalistid on Eha Karus Jõhvist retseptidega “Kadakamarjadega rukkileib” ja “Hommikusöögileib”; Anette Nappa Tartust retseptiga “Leib põllult”; Nele Laanemaa Martna vallast retseptiga “Särtsuleib”; Liisi Volt Kõo vallast retseptiga “Suhkruvaba rukkileib kõrvitsaseemnetega”; Alge Laas Tallinnast retseptiga “Kõrvitsaseemneleib”; Kaia Eigo Saue vallast retseptiga “Kaia koduleib” ja Maire Roosma Tallinnast retseptiga “Rukkileib”. Kaks tänavust finalisti, Eha Karus ja Nele Laanemaa, on pääsenud finaali ka eelmisel aastal.

“Leiburi Leivategu 2013” finaalüritusele peavad finalistid tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud täpselt eelvoorus osalenud retsepti järgi. Lõppvõistluse žüriisse kuuluvad Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka ja tootearendaja Heldi Käär, Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle, eelmise aasta “Leiburi Leivateo” võitja Triin Kuus ja kõik finalistid ise, kes üheskoos valivadki välja uue ühise lemmikleiva. Enda leiva eest finalistid hääletada ei tohi.

“Selle aasta leivaretseptid olid väga läbimõeldud ning tunda oli, et need on tulnud kogenud küpsetajate käe alt. Laekus palju põnevaid ideid, mis on uudsed, aga samas täiesti teostatavad, sealhulgas taimetoitlase leib, kõrvitsaseemne- ja kadakamarjaleib jne,” ütles žürii liige Monika Kelle.

“Selle aasta konkursile laekunud originaalretseptide tase oli võrreldes eelmise aastaga ühtlasem. Ootame pikisilmi selle aasta võiduleiba, et koduleivaküpsetajate ja Leiburi koostöö tulemusena jõuaks Eesti perede toidulauale taas eriline ja maitsev rukkileib,” kommenteeris Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka. Tema sõnul saavutas eelmise aasta võitja “Triinu rukkileib” turul kindla positsiooni ning vaatamata uuele konkursile jätkub selle tootmine ka edaspidi.

Võiduleiva võtab Leibur tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti, võiduleiva autorit premeeritakse 1500 euroga.

Konkursile laekunud retseptid leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews