1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Konverents Latitude59 toob kokku innovaatilised ideed ja rahastajad
Konverents Latitude59 toob kokku innovaatilised ideed ja rahastajad

Konverents Latitude59 toob kokku innovaatilised ideed ja rahastajad

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) innovatsiooni – ja ettevõtluskeskuses Mektory esmaspäeval algav kahepäevane startupide ja riskiinvestorite võrgustumiskonverents Latitude59 toob kokku innovaatilised ideed ja rahastajad.

„Kevadsuvine Latitude59 toob kokku meie piirkonna startupid ja riskiinvestorid ka kaugematest maadest. Latitude59 on muutunud kohaks, kus lihtsalt tuleb olla. Siin on võimalus jääda silma nii potentsiaalsetele rahastajatele ja leida kohest tagasisidet küsimustele, kuidas oma toote või teenuse arendamisega kiiremini turule jõuda,“ kinnitas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisesindaja Silicon Valleys, Andrus Viirg.

Kahepäevasel konverentsil arutletakse kiiret kasvu taotlevate idufirmade arendamisega seotud teemadel, sealhulgas ettevõtte väärtuse hindamisest nii investori kui ka asutaja vaatevinklist, teatas EAS BNS-ile. Samuti, kuidas kaasata lisarahastajaid ettevõtte kasvufaasides ja millal oleks parim aeg ettevõttest väljuda.

Rahvusvahelise info- ja kommunikatsioonitehnoloogia nädala „Estonian ICT Week 2014“ raames toimuvale Latitude59-le on oodatud üle 500 osaleja. Teiste seas astuvad üles Google´i asepresident Vint Cerf ja Tim Draper, kes on kolmanda generatsiooni riskikapitalist ja Draperi Ülikooli asutaja. Samuti on kohal TechStarsi esindaja Jonathan Bradford, mitmeid ettevõtteid loonud ja edukalt edasi müünud Micke Paqvalen, IBM Venture Capitali esindaja Deborah Magid ja paljud teised.

Üheks Latitude59 tõmbenumbriks on idufirmade esitlus- ehk pitchimisvõistlus, kus 70 osaleja seast valiti välja kakskümmend finalisti.

Head Uudised GoodNews