1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kristjan Õunamägi: mahetoodetele on Euroopas piiramatud võimalused
Kristjan Õunamägi: mahetoodetele on Euroopas piiramatud võimalused

Kristjan Õunamägi: mahetoodetele on Euroopas piiramatud võimalused

Kristjan Õunamägi

Eile toimunud EASi ettevõtjate päeva „Liftiga tulevikk 2013“ konverentsil tõdes OÜ Loodusvägi tegevjuht Kristjan Õunamägi, et Euroopa mahetoodanguturg aina kasvab, mis on seotud inimeste üha suurema teadlikkusega tervislikest eluviisidest. Tema hinnangul on ainus asi, mis takistab kujuneda Eestil Euroopas puhta toidu tootjamaaks, kes varustab nii kodumaad kui ka ekspordib, siinsete ettevõtjate mõtteviis. Kuid tema hinnangul on see ka ainus takistus ja et mõtteviisi saab alati muuta.

Kristjan Õunamägi tõi oma ettekandes välja, et mahetooted on Euroopas jätkuvalt hinnas, kus täna veel ületab nõudlus pakkumise.

“Mahetoodete sektoril on Euroopas kindlasti veel potentsiaali kasvada. Kui Eestis on mahetoodete müümisele spetsialiseerunud poode täna 40, siis Soomes on neid 165, Rootsis 280, Taanis 150, see näitab, kui suur potentsiaal Skandinaavia turul on,” selgitas Õunamägi. “Skandinaavia plussiks on meile sarnane kultuuriruum ja et riigid asuvad meie naabruses. Samuti väärtustab skandinaavlane tervisliku toodet ja lisaks saab ta ka seda endale majanduslikult lubada,” lisas ta.

Õunamägi sõnul on Eesti plussiks just siinne loodus. “Veidi üle poole Eesti territooriumist on kaetud puhaste metsadega. Eestlastena võiksime siin näha võimalust oma majandusliku seisu paranemiseks. Mahetootmise edendamine ja eksport võiksid vabalt olla Eesti võimalused Euroopa tuleviku kaubanduse jaeturul kaasa rääkida,” selgitas Õunamägi.

Eile toimunud EASi “Liftiga tulevikku 2013” konverentsi keskmes oli tootlikkuse tõstmine läbi tootearenduse ja ülikoolidega koostöö ning eksportturgudel läbilöömise.

Ürituse kolmel teemalaval astusid üles ligi 25 edukat ettevõtjat.

Head Uudised GoodNews