1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Küberturvalisuse ettevõttega Guardtime liitub Ain Aaviksoo
Küberturvalisuse ettevõttega Guardtime liitub Ain Aaviksoo

Küberturvalisuse ettevõttega Guardtime liitub Ain Aaviksoo

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsleri kohalt lahkunud Ain Aaviksoo liitub eestlaste rahvusvahelise küberturvalisuse ettevõttega Guardtime, mille blockchain-tehnoloogial põhinevaid lahendusi kasutab suur osa Eesti e-teenuseid.
Lisaks Guardtimele jätkab Aaviksoo tööd Viveo Tervisekindlustuse juhina. Kahte ettevõtet ühendab rahvusvaheline strateegiline huvi edendada Guardtime poolt arendatavat küberturvalisuse tehnoloogiat, sh tervisekindlustuse valdkonnas.
Aaviksoo eesmärgiks Guardtimes on tuua ettevõttesse oma rahvusvaheline kompetents ja teadmised e-tervise alal ning aidata kaasa selle valdkonna arengule Guardtimes. “Erinevates terviselahendustes kõikjal maailmas oodatakse võimalust ühildada lahendused blockchain tehnoloogiaga ja siin saab Eesti kindlasti oma kogemusi jagada. Tahan siduda oma senist erialast kompetentsi ettevõtte vajadustega, et luua uusi võimalusi Eesti blockchain-tehnoloogia lahenduste tutvustamiseks ja rakendamiseks,” rääkis Aaviksoo.

Guardtime juhi Martin Ruubeli sõnul on oluline jätkata nii Eestis kui ka rahvusvahelisel maastikul blockchain-tehnoloogia lahenduste tutvustamist, et selgitada selle võimalusi ja kasu lisaks finantsvaldkonnale ka teistes sektorites. “Ainuüksi Eestis katab blockchain tehnoloogia täna valdavat osa meie e-teenustest – alates e-Äriregistrist kuni Digiloo ja Riigi Teatajani. Seetõttu on kogu meeskonnal äärmiselt hea meel, et meiega liitub Ain, kellel on varasemast tugev kompetents ja kogemus nii tehnoloogia kui ka selle praktilise rakendamise osas era ja avaliku sektori e-lahendustes.”
Ain Aaviksoo on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna (MD) ja Harvardi ülikooli (MPH) ning töötanud varasemalt nii Maailmapangas, Poliitikauuringute Keskuses PRAXIS, Webmedias (Nortal), Viveo Tervisekindlustuses kui ka Sotsiaalministeeriumis IT asekantslerina.

Guardtime on Eestis asutatud maailma suurim blockchain-tehnoloogial põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja, mis aitab koheselt tuvastada erinevates digitaalsetes andmetes ja tarkades seadmetes tehtud muudatusi ja selle tulemusena pakkuda e-ühiskonnale usaldusväärseid ning läbipaistvaid lahendusi.
Guardtime KSI blockchain tehnoloogia on oma olemuselt matemaatiliselt tagatud küberturvalisuse lahendus digitaalsete andmete ja seadmete kasutuse ning väärkasutuse tuvastamiseks. Tänu oma ülesehitusele võimaldab blockchain säilitada digiandmete muudatuse ajalugu, tuvastada koheselt, kes ja millal on digiandmeid muutnud, ning kasutada neid võimalusi suure hulga andmete puhul kiiresti ja korraga.
Guardtime’i tehnoloogiat on täna integreeritud paljudesse Eestis kasutatavatesse e-teenustesse, nagu näiteks Riigi Teataja, Kinnistusraamat, Äriregister jm. Samuti teeb ettevõte koostööd nimekate rahvusvaheliste institutsioonidega nagu maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin, USA sõjavägi, tehnoloogiaettevõte Ericsson jt.
Head Uudised GoodNews