1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Mullu teostati 280 000 euro eest külaliikumisprojekte
Mullu teostati 280 000 euro eest külaliikumisprojekte

Mullu teostati 280 000 euro eest külaliikumisprojekte

Eesti Külaliikumine Kodukant avas 2018. aastal kogukonnaprojektide taotlusvooru, kuhu esitati 484 toetustaotlust. Hindamiskomisjon otsustas rahastada 73 projekti, millest ellu viidi 70. Omafinantseeringuga oli teostatud projektide maksumus 280 847 eurot. Kokku panustasid mittetulundusühingud lisaks omavahendeid üle 30 000 euro.

Toetust plaaniti kasutada kogukonnaruumi renoveerimiseks, küla kokkusaamiskoha rajamiseks, külaplatsi rajatiste korrastamiseks või ehitamiseks (külakiik, laululava, lipuplats, pingid jmt). Samuti sooviti toetust kasutada puhkeala rajamiseks, spordivahendite paigaldamiseks, matkaraja rajamiseks või uuendamiseks ja laste mänguväljaku renoveerimiseks või rajamiseks.

Taotluste teemaks oli ka kogukonna tegevusvõimaluste parandamine ja vajalike vahendite soetamine, külaväravad ja -tähised: sildid, infotahvlid, bussipaviljonid, skulptuurid jm, aga ka rahvariiete soetamine, mereohutuse tõstmiseks varustuse soetamine, noorteürituste läbiviimine (õppepäevad, lastelaager jmt) või külaajaloo jäädvustamine (fotode kogumine, infovoldiku koostamine, video tegemine).

Fotonäitust projektidest saab vaadata suvel maapäeval.

“Märtsis on taas avanemas programm, mille raames saavad kogukonnad toetust taotleda. Meie kogemusest lähtuvalt on peaaegu 10 aastat püsinud maksimaalne toetusmäär kuni 2000 eurot projekti kohta ajale jalgu jäänud. Loodame, et 2020. aastal on võimalik ka siin Kodukandi toel maakondades muutusi sisse viia,” ütles liikumise juhatuse liige Krista Habakukk.

Head Uudised GoodNews