1. Avaleht
  2. Toode
  3. LG esitleb CES 2014 messil maailma esimest 105-tollist nõgusat Ultra HD telerit
LG esitleb CES 2014 messil maailma esimest 105-tollist nõgusat Ultra HD telerit

LG esitleb CES 2014 messil maailma esimest 105-tollist nõgusat Ultra HD telerit

LG esitleb CES 2014 messil maailma esimest 105-tollist nõgusat Ultra HDTehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) andis täna teada, et esitleb jaanuarikuisel tarbeelektroonikamessil CES Las Vegases maailma esimest 21:9 kuvasuhtega nõgusat Ultra HD telerit (mudel 105UB9). See LG uusim premium mudel on muuhulgas ka ettevõtte kõige esimene nõgus Ultra HD teler. Ja tänu oma 105-tollisele (diagonaal) ekraanile on tegu ametlikult hetkel maailma suurima nõgusa teleriga.

Aukartustäratav teler pakub tasemel pildikvaliteeti ja laia vaatenurka, mis muudab ka kõige pisemad detailid ääretult selgeks. Mudeli 105UB9 kinosarnase proportsiooniga 21:9 CinemaScope ekraan on aga filmide nautimiseks loodud, pakkudes seejuures tänu oma laiusele võimalust tutvuda vaatamisteabega ekraani ääres, segamata seejuures vahepeal ekraanil toimunu vaatamist.

Oma 11 miljoni pikslise (5120 x 2160) ekraani resolutsiooniga on mudel 105UB9 LG Electronics’i ning LG Display eduka koostöö heaks tõestuseks. Selleks, et realiseerida teleri nõgusust, pidi mitmete probleemide lahendamiseks (nt kuidas säilitada struktuuriline terviklikkus, pakkuda ühtlast värvi ja heledust terve niivõrd suure ekraani ulatuses jne) võtma kasutusele uue tehnoloogia. Seni eelistati nõgusate ekraanide puhul OLED paneele, sest nad suutsid oma valgust ise tekitada. Siin leidis LG Display aga ebaühtlase taustavalguse probleemile lahenduse, täiustades selle Thin Film Transistor (TFT) piksliskeemitehnoloogiat, vältimaks värvi leket ning tagamaks parem vaatamise kogemus praktiliselt iga nurga alt.

LG CES 2014 messiväljapaneku (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204) külastajatel on võimalik oma silmaga toodet näha ning sellega tutvuda ajavahemikul 7-10. jaanuar.

Head Uudised GoodNews