1. Avaleht
  2. Majandus
  3. LG nutitelefonide rekordiline läbimüük tõi ettevõttele hea kasumi
LG nutitelefonide rekordiline läbimüük tõi ettevõttele hea kasumi

LG nutitelefonide rekordiline läbimüük tõi ettevõttele hea kasumi

Logo 수정 사항Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) teatas oma kolmanda kvartali auditeerimata konsolideeritud tuludeks 14,54 miljardit dollarit, mis on  7,4-protsenti rohkem kui möödunud aastal ja tegevuskasumist 449,61 miljonit dollarit, mis on eelmise aasta samast perioodist kaks korda kõrgem. LG tulude kasv tuleneb ettevõtte tugevast positsioonist mobiiliturul. Kolmandas kvartalis müüdi LG nutitelefone rekordilised 16,8 miljonit ühikut.

Koduse meelelahutuse lahenduste üksus LG Home Entertainment Company teatas kolmanda kvartali tuludeks 4,59 miljardit dollarit, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3 protsenti madalam. Tegevuskasum 127,19 miljonit dollarit on tänu paremale tootevalikule 5 protsendi võrra kõrgem, kui eelmise aasta samas kvartalis. Võrreldes möödunud aastaga on Põhja-Ameerikas, Euroopas, Aasias ja Kesk-Idas kasvanud LCD telerite müük. LG ootab järgnevatel perioodidel 4K Ultra HD telerite ja kommertsekraanide toodete müügi kasvu, kuid arvatavasti aeglustub nõudlus monitoride ja audio-video toodete vastu.

Mobiilkommunikatsiooni lahenduste üksus LG Mobile Communications Company müüs 2014. aasta kolmandas kvartalis rekordilised 16,8 miljonit nutitelefoni, mis on 39 protsenti rohkem, kui möödunud aastal samal ajal ning 16 protsenti enam kui eelmises kvartalis. Müügitulu 4,14 miljardit ning tegevustulu 163,16 miljonit dollarit on ettevõtte ajaloo kõrgeimad tulemused alates 2009. aasta kolmandast kvartalist. Lähtudes hetkeolukorrast ning järjestikustest kasumlikest kvartalitest, loodab LG hoolimata järjest tihedamast konkurentsist veelgi oma positsiooni nutitelefonide turul parandada oma G-Seeria ja L-Seeria III mudelitega.

Koduseadmete üksuse LG Home Appliance Company teatas 2,84 miljardi dollarilisest tulust, mis on veidi madalam, kui möödunud aastal samal perioodil, hoolimata paranenud müügitulemustele Koreas ja Euroopas ning arenevatel turgudel Kesk-Idas ja Kagu-Aasias. Tulenevalt suuremast konkurentsist Põhja-Ameerikas ja ebasoodsast valuutakursist oli ka tegevuskasum kolmandas kvartalis madalam – 50,49 miljonit dollarit. LG loodab tänu oma laienenud kodumasinate valikule ning täiendatud kulustruktuurile neljandas kvartalis kasumi kasvu.

Kütte- ja ventilatsiooniseadmeid, õhukonditsioneere ning energialahendusi tootva üksuse LG Air Conditioning and Energy Solution Company tulud kolmandas kvartalis olid 902,14 miljonit dollarit, mis on 5 protsenti madalam, kui aasta tagasi. Tegevuskahjum 2,44 miljonit dollarit tulenes peamiselt vähesest kodutarbija õhukonditsioneeride nõudlusest Koreas, mida mõjutasid ilmatingimused. Korea nõudluse langust kompenseeris aga jätkuv tõus Kesk-Idas ja Ladina-Ameerikas. LG loodab Ameerikas tõsta müügitulemusi rohkem kohandatavate ja energiaefektiivsemate süsteemidega ning keskendub Koreas kommertstoodetele järjest kasvavas ehitus- ja tsiviiltööstuses.

Head Uudised GoodNews