1. Avaleht
  2. Toode
  3. LG tutvustab CES 2016 tehnikamessil uusi 4K HDR-valmidusega OLED telereid
LG tutvustab CES 2016 tehnikamessil uusi 4K HDR-valmidusega OLED telereid

LG tutvustab CES 2016 tehnikamessil uusi 4K HDR-valmidusega OLED telereid

OLED TV _G6Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) tutvustab 6.-9. Jaanuaril Las Vegases toimuval CES 2016 tehnikamessil oma uusimaid lipulaevu – 4K HDR-valmidusega OLED telereid, mida juhivad 77/65-tollised LG Signature OLED telerid G6 ning 65/55-tollised E6 mudelid. 2016. aasta OLED telerite seeriasse kuulub kokku kaheksa toodet, sealhulgas ka 77-tolline G6, mis saavutas CES 2016 parima innovatsiooni auhinna. CES tehnikamessi külastajad saavad LG boksis näha LG parimaid tehnoloogiaid, sealhulgas OLED ekraane, 4K resolutsiooni ning HDR-kvaliteeti, mida pakuvad HDR Pro mudelid G6 ja E6.

G6 ja E6 on esimesed LG telerid, millel on ettevõtte unikaalne Picture-on-Glass disainikeel ehk läbipaistva tagusega eriti õhuke 2,57mm OLED paneel ning ettepoole suunatud sound bar kõlarisüsteem. Uus vorm sai tõeks tänu OLED tehnoloogiale. Keskendudes teleritehnoloogiatele, mis on otseselt seotud pildi- ja helikvaliteediga, esindavad nii G6 kui ka E6 mudelid täiesti uut koduse meelelahutuse innovatsiooni.

Kõikidel 2016. aasta LG OLED telerimudelitel on UHD Alliance’i Ultra HD Premium tunnus, mis näitab tööstuse nõudlike standardite täitmiste, hõlmates muuhulgas resolutsiooni, HDR’i, tippheledust, musta värvi taset, laia värvigammat ja helikvaliteeti. Uus teleritesari toetab tööstuse standardset HDR formaati, mille on loonud maailma juhtivad teletootjad, filmistuudiod ja tarbeelektroonika tootjad, nagu näiteks HDR10 ja Dolby Vision.

OLED TV _E6+G6

OLED teleritel on HDR midagi muud. Selle võimalusi on rikastatud OLEDi pikslite heleduse reguleerimise tehnoloogiaga. Erinevalt LCD ekraanidest, kus LED taustavalgus tumeneb kogu ekraani pinna suurtel aladel, oskavad OLED paneeli pikslid ise ennast sisse ja välja lülitada. Selle tulemusena toodavad OLED telerid teravat, elavate värvide ja detailsete varjudega pilti isegi siis, kui eredad objektid asuvad ka sügavates ja pimedates piirkondades. See võimekus tagab, et pilti näidatakse ideaalsete mustade toonide ning erksate värvidega, mis teeb OLED telerid ideaalseks HDR sisu näitamiseks.

LG OLED telerite 10-bitine paneel ja 10-bitine protsessori võimsus annavad teleritele enam kui miljard värvivõimalust ning ColorPrime Pro tehnoloogia tagab teleritele võimaluse kuvada ka kõige peenemaid värvidetaile, kattes 99 protsenti DCI-P3 värviruumist. Kõrgema värviproduktsiooni tasemega LG OLED telerid lubavad kasutajatel täielikult ja täpselt kogeda sisulooja visiooni. Tänu järgmise generatsiooni saatetootmise ja -levi standardi BT.2020 toele, on G6 ja E6 tulevikuks valmis.

Koostöös tunnustatud audiosüsteemide looja Harman/Kardoniga on LG G6 ja E6 mudelitel ettesuunatud sound bar kõlarite süsteem. Tänu sellele, et kõlarid on suunatud ette, mitte alla, nagu paljudel õhukestel teleritel, saavad vaatajad kuulata puhast ja detailset heli ilma müra ja tagasipeegelduseta. Helisüsteem on varustatud lisa bassikõlaritega, et kõlarite võimsust toetada, seades sellega LG OLED telerid teiste stiilsete ja eriti õhukeste telerite esiotsa.

2016 OLED telerite seeria tuleb uusima LG webOS nutiteleri platvormiga. LG webOS 3.0 pakub erakordset kasutajakogemust, mis aitab LG nutiteleri kasutajatel intuitiivselt navigeerida teleri funktsioonide vahel. Alates uue webOS tutvustamisest 2015. aastal, on seda meedia poolt nimetatud üheks mitmekülgseimaks nutiteleri platvormiks. Tänu täiustatud mobiiliühenduvusele, puldifunktsioonidele ning sisuvalikutele loodetakse, et LG webOS 3.0 saavutab veelgi enamate tarbijate poolehoiu, kui tema eelkäijad.

LG G6 ja E6 mudelite globaalset müüki plaanitakse alustada märtsis.

Head Uudised GoodNews