1. Avaleht
  2. Toode
  3. LG tutvustas IFA 2014 tehnoloogiamessil täielikult integreeritud nutika kodu kontseptsiooni
LG tutvustas IFA 2014 tehnoloogiamessil täielikult integreeritud nutika kodu kontseptsiooni

LG tutvustas IFA 2014 tehnoloogiamessil täielikult integreeritud nutika kodu kontseptsiooni

LG_IFA2014_Smart Home 1Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) esitles IFA 2014 messil oma visiooni nutikast tulevikukodust LG Smart Home. LG Smart Home nutikodu põhiidee on ühendada erinevad kõrgklassi nutikad kodmasinad ühte mugavalt kasustatavasse lihtsasse süsteemi.

LG HomeChat kodumasinate suhtlusvõrgustiku kasutajad saavad hõlpsalt oma kodust ökosüsteemi kontrollida ning vahetada aja- ja energiasäästlikke režiime andes HomeChat’i abil oma kodumasinatele teada, kui nad lahkuvad kodust, saabuvad koju või lähevad puhkusele. Näiteks, kui kasutaja trükib oma nutitelefonist süsteemile sõnumi „Leaving Home (et. lahkun kodust)“, lülitub LG nutikas külmik automaatselt energiasäästlikule režiimile. Samuti aktiveerib sõnum HOM-BOT robottolmuimeja koduvalvuri režiimi Home Guard, mis tunneb ära, kui keegi majja omaniku äraoleku ajal siseneb. Tolmuimeja teeb ümbritsevast ruumist foto ning saadab selle koheselt oma omaniku nutitelefonile.

LG Smart Home keskendub kolmele läbipõimunud teemale: Supreme Trust, Thrilling Burst ja Eminent Conversation.  Supreme Trust katab kodu jälgimise, energiamajandamise ning Smart Diagnosis tõrkeotsingu valdkonnad. Thrilling Burst teema viitab LG Hi-Fi ruumide juhtmeta helisüsteemile ning Eminent Conversation pakub seadistatud kasulikke soovitusi omanikule tema puhkuse ajaks, kodust lahkumiseks, poes käimisekt ja kojutulekuks.

LG Smart Home nutikate kodumasinate hulka kuuluvad:

LG nutikas külmik

Smart HomeLG nutikal külmikul on mitmeid mugavaid funktsioone nagu näiteks Smart View, Smart Power ja Smart Manager. Smart View on külmikusisene kaamera, mis lubab kasutajatel näha oma nutitelefonist või tahvelarvutist pilti külmiku seest. Smart Power energiasäästlikkuse funktsioon hoiab silma peal ja vähendab märgatavalt energiatarbimist. Smart Manager muudab külmiku täielikuks toidu majandamise süsteemiks. Koos retseptiotsingu funktsiooniga pakub see mitmeid toiduretsepte vastavalt sellele, mis parasjagu külmikus leidub.

LG nutikas pesumasin

LG pesumasinad on varustatud nutikate tehnoloogiatega, mis lihtsustavad pesupesemist. Juhendatud pesupesemise funktsioon Guided Laundry soovitab vastavalt pesu vajadustele kõige optimaalsemaid režiime. Näiteks apelsinimahla plekkide eemaldamiseks tuleb HomeChat rakenduse abil saata pesumasinale sõnum „remove juice stains (eemalda mahlaplekid)“, peale mida asubki pesumasin käsku täitma. Energiakulu jälgimise funktsioon lubab kasutajatel kontrollida igakuist energiakulu. WiFi, NFC sildistamise ja kuuldava diagnoosi abil teatab LG Smart Diagnosis kasutajat tehnilistest probleemidest. Lisaks saavad kasutajad oma pesumasinat juhtida ja jälgida kaugjuhtimise teel peaaegu igal pool.

LG_IFA2014_Smart Home 2LG nutikas Hom-Bot Square tolmuimeja

Uus Home Guard turvasüsteem võimaldab Hom-Bot Square robottolmuimejal omaniku äraoleku ajal kodul silma peal hoida. Kui tolmuimeja märkab liikumist, teevad selle sisseehitatud kaamesat automaatselt ruumist foto ning saadavad need koduomaniku nutitelefonile. Home View funktsioon lubab kasutajatel tolmuimejat oma nutitelefoni abil distantsilt juhtida.

LG nutikas Lightwave ahi

Tänu HomeChat suhtlussüsteemile ja retseptiotsingu funktsioonile saavad koduomanikud lasta oma LG nutikal ahjul soovitada neile erinevaid retsepte või roogi. Kui kasutaja on soovitatud retseptide vahel oma valiku teinud, seadistab ahi vastava roa jaoks temperatuuri ja küpsetamise aja.

Head Uudised GoodNews