1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ligi kolmandik EMT andmesideliikluse mahust toimub 4G võrgus
Ligi kolmandik EMT andmesideliikluse mahust toimub 4G võrgus

Ligi kolmandik EMT andmesideliikluse mahust toimub 4G võrgus

EMTEMT võrgus kasvab kiiret andmesidet võimaldava 4G teenuste osakaal, möödunud kuul liikus kogu andmesideliikluse mahust 4G võrgus juba kolmandik.

“4G teenuste osakaal EMT võrgus on kasvanud nii kasutajate arvu kui andmesideliikluse mahu poolest. Eriti kiiresti on kasvanud 4G andmesideliikluse mahud – eelmisel kuul moodustas 4G-võrgus toimunud liiklus 32% kogu võrgu andmesideliiklusest,” rääkis EMT ja Elioni tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

4G kiiresti kasvava kasutuse taga on Tammiste sõnul mobiilse interneti kiiruste tõstmine ja ülikiiret andmesidet võimaldava LTE-A võrgu kiire väljaarendamine.

“LTE-A võrgu kuni 300Mbit/s kiirused avasime EMT klientidele tänavu augustis. Esialgu saab neid kiiruseid kasutada kohe EMT ja Elioni poodidesse jõudva Huawei E5186 4G-ruuteriga, aga ka 300Mbit/s kiirust toetavad nutitelefone ei pea enam kaua ootama,” selgitas Tammiste.

EMT 4G võrk on avatud ka kuutasuta interneti kasutajatele ning kõnekaardi Super kasutajatele, kes ainsana Eestis saavad 4G teenuseid kasutada kõnekaardiga. “Superit armastavad eelkõige noored ja nemad on 4G teenuse väga hästi omaks võtnud, kasutades seda nutitelefonides aktiivselt,” lisas Tammiste.

EMT avas 4G teenused nutiseadmetele 2013. aasta jaanuaris. Täna on EMT 4G teenuseid võimalik kasutada nii arvutis kui nutiseadmetes (nutitelefon ja tahvelarvuti).

Head Uudised GoodNews