1. Avaleht
  2. Toode
  3. LOODUSSÕBRALIKUD TOODET JA TEENUSED! Taimetoidumessil jagatakse kvaliteedimärke
LOODUSSÕBRALIKUD TOODET JA TEENUSED! Taimetoidumessil jagatakse kvaliteedimärke

LOODUSSÕBRALIKUD TOODET JA TEENUSED! Taimetoidumessil jagatakse kvaliteedimärke

_D5D4466Taimetoidumessil tehakse sel aastal algust kvaliteedimärgi kampaaniaga, mille raames tänatakse ettevõtteid ja tootjaid, kes arendavad looma- ja loodussõbralikke tooteid ja teenuseid. Järjekorras juba viies Taimetoidumess toimub rahvusvahelisel veganpäeval 1. novembril Tallinnas Tornimäe ärikeskuses. Taimetoidumess on külastajatele tasuta.

“Kui tavaliselt korraldatakse juubel suurelt, siis meie otsustasime vastupidi – panustame kvantiteedi asemel kvaliteedile. Oleme messi osalejad sel aastal hoolikalt valinud nii messikülastajate kui ka üritust korraldanud vabatahtlike tagasiside põhjal. Taimetoidumessi kvaliteedimärk on meiepoolne “aitäh” kõikidele selleaastase messi osalejatele,” selgitas Taimetoidumessi projektijuht Annika Lepp. “Kvaliteedimärke soovime edaspidi jagada ettevõtetele, kes arendavad vegantooteid või kes hoolivad muul moel oma klientidest, kelle jaoks on toote või teenuse puhul olulised eelkõige looma- ja loodussõbralikkus ning tervislikkus. Loodetavasti saab selliseid ettevõtteid ajapikku üha rohkem olema.”

Taimetoidumessi korraldavad selgi aastal vabatahtlikud organisatsioonidest Eesti Vegan Selts, MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus ja liikumine Loomade Nimel. Messil toimuvad vestlusringid ja filmiesitlused Tornimäe kohvikus Mamo.

Kell 13.30 juhib praktilist vestlusringi “Kuidas sobivad kokku sport ja taimetoit?” ultraspordi harrastaja, Äripäeva maratonitiimi eestvedaja Rivo Sarapik. Kell 15.00 juhib vestlusringi Belgia organisatsiooni EVA (Ethical Vegetarian Alternative) asutaja ja avalik kõneleja Tobias Leenaert. Kell 11.30 näidatakse dokumentaalfilmi “Spetsiesism” (Speciesism, 2013) ja kell 16 “Vaimud meie masinas” (Ghosts in Our Machine, 2013). Taimetoidumessi laat kestab Tornimäe fuajees ajavahemikus 11.00 – 17.00.

Head Uudised GoodNews