1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Lux Express Grupi kasum oli eelmisel aastal 1,4 miljonit eurot
Lux Express Grupi kasum oli eelmisel aastal 1,4 miljonit eurot

Lux Express Grupi kasum oli eelmisel aastal 1,4 miljonit eurot

lux_expressLäänemere regiooni juhtiva rahvusvaheliste bussiliinide operaatori Lux Express Grupp reisijatearv kasvas eelmisel aastal 7,9 protsenti 717 900 reisijani, olulisima osa kasvust andsid Baltimaade pealinnade vahelised liinid.

Lux Express Grupi käive oli eelmisel aastal 13,73 miljonit ja kasum 1,4 miljonit eurot. Aasta varem oli grupi käive 12,11 miljonit eurot ning tulenevalt uute liinide käivitamisesse tehtud investeeringutest oli ettevõtte kahjum 2012. aastal 560 000 eurot.

“Lux Expressi jaoks oli 2013. aasta edukas – 2012. aastal tehtud investeeringud uutesse liinidesse väljendusid mulluses positiivses tulemuses,” lausus Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. “Erinevalt varasematest aastastest, mil avasime mitmeid uusi liine, keskendusime 2013. aastal olemasolevate liinide tulemuste stabiliseerimisele ja parandamisele.”

Saarpuu sõnul kasvas rahvusvahelistel kaugliinidel mullu nõudlus tuntavalt nii Tallinna ja Riiat kui ka Riiat ja Vilniust ühendavatel liinidel, mistõttu Lux Express lisas neil marsruutidel ka täiendavaid väljumisi.

“Ligi kaheksaprotsendilise tõusu taga Baltimaade-sisestel liinidel oli ennekõike kasvanud ärireisijate arv, kes hindavad regulaarse ja kvaliteetse transpordiühenduse poolt pakutavat võimalust kasutada reisiks kuluvat aega töötegemiseks,” kommenteeris Lux Express Grupi juhatuse esimees.

Kokku reisis Baltikumi-sisestel Lux Expressi bussiliinidel üle 271 400 inimese.

Saarpuu tõi teise läinud aastat iseloomustava tähisena välja 2012. aasta keskel käivitatud Vilnius-Varssavi-Berliini bussiliini, kus reisijatearv näitas igakuist kasvu ja ulatus aasta kokkuvõttes 92 150 inimeseni.

Peterburi suunduvatel ja sealt lähtuvatel liinidel reisis aasta jooksul kokku 326 700 inimest, säilitades sama taseme aasta varasemaga.

Saarpuu sõnul jätkab Lux Express Grupp ka tänavu investeeringuid teenuse ühtlustamisse ja bussipargi uuendamisse. “Teises kvartalis lisandub meie grupi erinevatele liinidele 10 uut bussi. Samuti planeerime tänavu oma liinivõrku uutele turgudele veelgi laiendada,” lausus ta.

Lux Express Grupp on rahvusvaheline transpordiettevõtete võrgustik, kes tegutseb Eesti, Läti, Leedu, Poola, Venemaa ja Saksamaa turgudel. Lux Express Grupp pakub läbi eksklusiivse Lux Express ja taskukohase Simple Express brändide oma klientidele mugavaid ja kvaliteetseid reisimislahendusi.

Head Uudised GoodNews