1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Mardilaat Saku Suurhallis on täies hoos
Mardilaat Saku Suurhallis on täies hoos

Mardilaat Saku Suurhallis on täies hoos

Foto: folkart.ee
Foto: folkart.ee

Tänasest kuni 9. novembrini peetakse Saku Suurhallis 18. korda mardilaata, kus esitletakse ja müüakse Eesti parimat käsitööd, toimuvad oma ala asjatundjate poolt läbi viidud meistrikojad käsitöö gurmaanidele ja harrastajatele ning õpitoad lastele.

Mardilaat Saku Suurhallis on eheda eestimaise käsitöö suurim väljapanek Eestis.

Lisaks kauplejatele osalevad mardilaadal käsitööd õpetavad koolid ja muuseumid. Töötavad meistrikojad, laste töötoad, laval astuvad üles rahvamuusikud, pakutakse eestimaist toitu. Rahvarõiva nõuandekoda, kus õpetust jagavad parimad asjatundjad, on avatud iga päev. Esitletakse uusi raamatuid ja neid saab osta otse kirjastustelt.

Käsitöö ÖÖ toimub reedel, 7. novembril kella 18.00 – 21.00. Oodatakse mardisante Pakri saarelt, tutvustame Pärnumaa rahvarõivaid. Ühtlasi antakse välja viis esimest märki Tunnustatud Eesti Käsitöö. Etnomoodi esitleb tantsuteater Tee Kuubis ja peaesinejaks on seekord Kõrsikud. Käsitöö ÖÖ-l töötavad kõik meistrikojad ja söögiplatsid täistuuril.

Konkurss Uus toode Mardilaadal toimub sel aastal juba kolmandat korda ning on hoogustanud osalejaid tulema välja uudiskaubaga. Toimkond on konkursile esitatud toodetest valinud välja parimad ja esitleb neid käsitööliidu veebilehel www.folkart.ee, facebookis ja mardilaada lehes.

Lisaks traditsioonilisele laadamelule on laat kohtumispaigaks ja kogemuste vahetamiseks meistritele, käsitööhuvilistele ja kõigile uudishimulikele, kellel huvi rahvakunsti ja käsitöö vastu. Tegemist jätkub nii suurtele kui väikestele kõigil neljal päeval.

Alates homsest on Mardilaat avatud:

10.00-21.00

8. november 10.00-19.00

9. november 10.00-16.00

Täpsem esinejate kava jm laadainfo leiab: www.folkart.ee

Head Uudised GoodNews